14 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vaskrs čestitali čelnici partija

Izvor: Foto: web-tribune

Društvo

Comments 0

Vaskrs čestitali čelnici partija

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Pravoslavni praznik Vaskrs čestitali su čelnici partija.

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović čestitao je danas svim pravoslavnim vjernicima vaskršnje praznike uz želju da ih, kako je kazao, “proslave u zdravlju, miru, blagostanju i u porodičnom okruženju”.

“Praznici su vrijeme za porodicu i osjećaj zajedništva a Vaskrs nas podsjeća na vječne i neprolazne ljudske vrline. Neka praznici daju doprinos većem međusobnom poštovanju, toleranciji i uvažavanju, kao osnovnim vrijednostima našeg društva“, poručio je Abazović. 

U čestitki dodaje i “da je simbolika ovih praznika pobjeda dobra nad zlim i da ta činjenica uvijek nanovo vraća vjeru u bolju budućnost i skladnije i harmoničnije društvo i državu”.

“Bolju, sigurniji, skladniju i pravedniju budućnost koju decenijama očekuju mnoge generacije crnogorskih građana. A ono što trebamo čvrsto njegovati kao dobre stvari jesu naša multikulturalnost i multinkonfesionalnost koji vjekovima krase crnogorsko društva i na šta trebamo biti ponosni”, zaključio je Abazović.

Najznačajniji hrišćanski praznik, Vaskrs u ime Demokratske Crne Gore i u svoje ime, sveštenstvu i svim pravoslavnim vjernicima u Cronj Gori čestitao je predsjednik stranke Aleksa Bečić.

"Biblijska poruka o Vaskrsu, univerzalna i nepromijenjena vijekovima, koja nas uči da je neminovna pobjeda života nad smrću, dobra nad zlom, ljubavi nad mržnjom, istine nad laži, pravde nad nepravdom, smjernosti nad razbojništvom, čovjeka nad nečovjekom, čini se nikad aktuelnijom i nikada potrebnijom, kao ohrabrenje i kao izvor nade, nego u današnje vrijeme", navodi se u čestitki.

Simbolika Vaskrsa, kaže Bečić, je dragocjena.

"Jer nas opominje da je svaka sila za vremena, a da su vrijednosti koje zlo ne može da uništi, niti da razori, ni kada se najviše osili - porodica, ljubav, sloboda, dobra volja među ljudima, mir - vječne, nepobjedive i nepropadljive", poručio je Bečić.

Predsjednik Ulcinja Loro Nrekić kazao je da veliki Hrišćanski praznik Vaskrs, kao simbol vjere u pobjedu života i ljubavi, podsjeti na važnost međusobnog poštovanja, razumijevanja i tolerancije, kao najvažnije vrijednosti naše tradicije i zajedničkog života na ovim prostorima.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR