14 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kavarić: Danonoćno tražimo pedijatre

Izvor: Foto: PR Centar

Društvo

Comments 0

Kavarić: Danonoćno tražimo pedijatre

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Direktor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić saopštio je da danonoćno tragaju za pedijatrima kojih nema na tržištu rada.

"Demografska kretanja unutar Crne Gore čine da broj stanovnika, pa i djece, raste na području glavnog grada, pa i Zete. Nažalost, porast interesovanja za pedijatrima nije posljedica povećanog nataliteta u Crnoj Gori koji je loš, nego premještanje stanovnka iz pojedinih djelova. Za sve građane i djecu iz svih djelova Glavnog grada, pa i Zete, imamo sedam lokacija na kojima su pedijatrijske službe. To su Blok pet, Stara varoš, Nova varoš, Zagorič, Konik, Stari aerodrom, Golubovci i Tuzi. Kad iz razloga odsustva pedijatra, koji kao i svi građani imaju zdravstvene probleme i razbole se, a nema zamjene na toj lokaciji, javite se najbližem objektu i bićete primljeni", kaže Kavarić za Dan.

''Prije nekoliko mjeseci u Domu zdravlja u Golubovcima pedijatar ordinirao tokom cijelog dana, a danas imamo situaciju da od 13 do 17 časova u ovoj stanici nije obezbijeđen doktor za djecu, da bi nakon 17 sati svaki dan dolazio drugi ljekar što nije dobro, jer su u pitanju najmlađi i najzahtjevniji pacijenti'', kazala je odbornicda SNP-a Slađana Kaluđerović.

"Od 13 do 17 sati pedijatra nema, onda stiže neko iz tima određenog da ordinira u Zeti. To prosto znači da se može desiti da dijagnozu i terapiju odredi jedan, kontrolu radi drugi, analizu terapije treći... Kod roditelja takvo stanje izaziva nesigurnost. Napominjemo, da niko ne sumnja u stručnost i posvećenost, ali da bi itekako bilo poželjno da dijete bude upućeno na istog pedijatra. Olakšanje je i za djecu kada idu kod doktora koji predstavlja za njih 'poznato lice'", kaže Kaluđerović.

Podsjećamo, prema ranijim informacijama Domu zdravlja Podgorica fale specijalisti pedijatri, a postojeći kadar je izuzetno opterećen zbog manjka zaposlenih i priliva stanovništva iz drugih gradova Crne Gore.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR