14 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dvije osobe osumnjičene za likvidaciju Šarovića

Izvor: Foto: Antena M

Društvo

Comments 0

Dvije osobe osumnjičene za likvidaciju Šarovića

Izvor: Pobjeda

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Stefan Šarović (31) iz Herceg Novog ubijen je juče u 15.20 časova iz vatrenog oružja u naselju Počukac, u Đenovićima, u dvorištu vile „Akacija hil“ u kojoj je živio. Policija je do sinoć tragala za dvije osobe koje je identifikovala kao osumnjičene za taj zločin, saznaje Pobjeda iz izvora bliskih istrazi.

Prema saznanjima tog lista, Šarović je prije likvidacije sjedio sa dvije osobe u lokalu nedaleko od mjesta gdje je kasnije ubijen. Te osobe koje su bile u društvu Novljanina sumnjiče se da su odgovorne za njegovu egzekuciju. Tijelo mladića pronađeno je u dvorištu, unutar velikog kompleksa vila. U Šarovića je ubica ispalio više hitaca, a nakon toga sa saučesnikom koji ga je čekao na motoru pobjegao. Kako Pobjeda saznaje, istražitelji su ubrzo nakon zločina pronašli tragove koji mogu doprinijeti u rasvjetljavanju ubistva i identifikovanju počinioca. Opsežnim provjerama inspektori Centra bezbjednosti Herceg Novi zajedno sa kolegama iz ostalih sektora pronašli su u šumi motor nedaleko od vile u čijem dvorištu je pronađeno tijelo Šarovića. Motor je poslat na vještačenje zbog izuzimanja DNK tragova.

Komšije iz okolnih kuća juče nijesu željele da razgovaraju sa novinarima, kažu da ništa nijesu čuli, te da nijesu znali da tu Šarović živi. Oni rijetki, koji su nestori htjeli da ispričaju, tvrde da je Šarović u naselju samo čuvao nečiji stan, a da je živio u Bijeloj.

Šarović je, prema operativnim podacima policije, važio za bezbjednosno interesantnu osobu. Iako je imao kontakte sa osobama iz kavačkog kriminalnog klana, motiv likvidacije, prema dosadašnjim prikupljenim rezultatima iz istrage, ne ukazuju da se radi o direktnom obračunu dva zaraćena kotorska klana škaljarskog i kavačkog. Premda ima policijski dosije, operativni podaci Šarovića ne vezuju za učešće u nekoj od poznatih likvidacija ili drugih zločina koji prate sukob dva mafijaška ganga. Zato istražitelji vjeruju da motiv ubistva nije osveta, već da ga treba tražiti u sukobu unutar manje grupe koja je, kako se sumnja, povezana sa distribucijom narkotika.

Policija je nakon saznanja o ubistvu blokirala prilaz sa magistrale ka kompleksu, uz intenzivnu pretragu okolnog područja. Pojačana kontrola je bila na teritoriji cijele opštine, zbog čega su bile i velike saobraćajne gužve na magistrali. Grad je juče u poslijepodnevnim satima nadlijetao helikopter. Uviđaj su obavili službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi, forenzičari i viši državni tužilac. Iz Uprave policije je saopšteno da policija intenzivno radi na rasvjetljavanju ubistva.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR