16 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đukanović: Praksa Antene M mogla bi biti dobar putokaz i drugim medijima

Društvo

Comments 1

Đukanović: Praksa Antene M mogla bi biti dobar putokaz i drugim medijima

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je Anteni M četvrt vijeka uspješnog rada.

"Proteklih 25 godina afirmisalo je Antenu M kao vrlo objektivnog hroničara događaja u Crnoj Gori.

Kao savremeni medij koji je pokazao sposobnost da anticipira budućnost, a samim tim da podstiče pozitivne promjene i doprinosi onome što se u međuvremenu događalo i što se danas događa - a to je dinamičan prosperitet crnogorskog društva.

Antena M je u prethodnom periodu zaista pokazala da je moguće objediniti dvije vrlo važne dimenzije u svakom poslu. Prva je-kompetentno i objektivno novinarstvo, koje samim tim znači i profesionalno obavljanje odgovornog javnog posla. Druga dimenzija je nepokolebljiva privrženost nacionalnim interesima.

Dakle, ne govorim o privrženosti ovoj ili onoj politici, nego o privrženosti nacionalnim interesima, što bi trebalo biti svojstvo svakog odgovornog građanina i subjekta u Crnoj Gori. To nije nikakva specifičnost Crne Gore nego dominantno pravilo ponašanja u savremenom svijetu.

Mislim da je Antena M pokazala da je moguće odoljeti pomodarstvu koje je zahvatilo novinarsku profesiju- shvatanju da slobodno i nezavisno novinarstvo ne mora da mari za posljedice koje proizvodi, uključujući i posljedice po nacionalne interese", naveo je Đukanović u izjavi za Antenu M. 

Smatra da je upravo praksa Antene M nešto što bi mogao biti dobar putokaz i drugim medijima - potvrda da je moguće biti i kritičan, objektivan, veoma društveno odgovoran, a pri svemu tome biti medij koji je posvećen nacionalnim interesima Crne Gore.

"U tom smislu Antena M je veoma pozitivan primjer koji pokazuje da Crna Gora u ovoj djelatnosti ima vrijednosti koje su konkurentne i reprezentativne i za širu međunarodnu scenu, da može biti dobra inspiracija i drugim medijima, uopšte drugim javnim djelatnostima u Crnoj Gori. Vjerujem da će to biti dominantna praksa u vremenu pred nama", kazao nam je Đukanović. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

štrbina

Za sve što ste učenjeli da se obnovi crnogorska država niko u dobroti i zaslugama ne može bit ispred Vas Predśedniče.Ali ovo dozvoljavanje da u crnogorskoj državi po Crnogorcima i CPC pljuje Amfilohije s popovima otrcana srpstva Srbije-zamračuje Vaše zasluge i bača sumnju-saučesnika ili slabića.