15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Amfilohije: Ako treba neko da bude uhapšen - neka to budem ja

Društvo

Tag Video
Comments 13

Amfilohije: Ako treba neko da bude uhapšen - neka to budem ja

Autor: Antena M

  • Viber

Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije kazao je da, ako treba neko da bude hapšen, onda neka to bude on.

"Ako neko ima da da odgovara za nešto, ja molim one koji su na vlasti – ja ću to i napisati u pismu gospodi predsjedniku i premijeru ovih dana – da odgovaram ja. I ako treba neko da bude hapšen i suđen, neka to da bude Mitropolit crnogorsko-primorski, naslednik Svetog Petra Cetinjskog. I ako je kriv, neka bude suđen.

Uostalom, neću biti prvi mitropolit koji je suđen. I onaj 1945. sa stotinu dvadeset sveštenika je ubijen, i njegov naslednik je 11 godina osuđen, optuživan da je protiv države, da sarađuje sa neprijateljima države, sa Zapadom i sa Evropom… I njihov naslednik Danilo, takođe je gonjen, zbog toga što je branio da se ne ruši crkva na Lovćenu i da se time oburdava i Lovćen i Crna Gora. I kamenovan je ovdje 1991. godine zato što je mene izabrao i predložio za svoga naslednika", kazao je, između ostalog, Amfilohije.

Komentari (13)

POŠALJI KOMENTAR

bajo

Nije tacno . To samo on prica . Zna se dobro kako se biraju crnogorski Mitropoliti . Bira se na zboru i mora biti iz dobre crnogorske kuće . Niti smo ga mi birali ( poslat nam je iz Bgd ), a kakva mu je kuća znaju Moračani . Znaci kad pomene sebe i Svetog Petra Cetinjskoga sluzi se klasicnom neistinom . Sem odore nista zajedničko nemaju .

uranela

Slazem se Risto...daavno te trebalo uhapsit i protjerat iz Crne gore,zemlje ciji narod vrijedjas i ponizavas,proklinjes i kunes.Takva mrznja kod mene izazivu jezu,uliva mi strah.Ne mogu da vjerujem da ljudsko bice nosi toliko mrznje.I ko su ljudi koji mu se klanjaju,ljube mu ruku??Imate li vi kuci djecu,mislite li na njihovu buducnost.Cemu se nadate uz takvog vodju.Da nece on od svojih miliona koje je steko u Crnoj gori da vam pomogne.E muke nase,jada...

58SINDON

@JA Risto mozete napustit iz SPC i idete u Srbiju i mozete vodit kao poglavar u Srbiju. Vratit ce CPC