13 °

max 24 ° / min 13 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 13°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vlada: Napad na policijsku uniformu, napad je na državu

Društvo

Comments 4

Vlada: Napad na policijsku uniformu, napad je na državu

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Vlada najoštrije osuđuje nasilje i izgrede, i poziva nadležne organe da odlučno i zakonito spriječe, suzbiju i sankcionišu svaki pokušaj podrivanja demokratije i ugrožavanja mira i sigurnosti naših građana.

Napad na policijsku uniformu, napad je na državu i njene temeljne vrijednosti. A nasrtaj na svakog čovjeka koji pošteno zarađuje za hljeb svojoj porodici predstavlja nasilje u najprimitivnijem obliku, poručeno je iz Vlade. 

"Sinoć, ali i danima prije toga, svjedočimo direktnim i bezobzirnim primjerima protivpravnog i izgredničkog ponašanja pojedinaca i grupa u više crnogorskih gradova.Reakcija nadležnih državnih organa uključujući i policiju, na takvo ponašanje, je njihova Ustavna dužnost i obaveza".

A napad na službeno lice i nepostupanje po naređenju službenog lica, povlači krivičnu odgovornost i posljedice svuda na svijetu, ističu iz Vlade. 

"Dakle, na djelu je oprobani obrazac ponašanja određenih političkih subjekata, koji za cilj ima destrukciju prema državi i njenim institucijama, i izazivanje nestabilnosti u Crnoj Gori.

Nažalost, efekti takvih namjera u prvom redu odrazili su se na pripadnike Uprave policije, koji su radeći svoj posao profesionalno i dostojanstveno, izloženi najgrubljim uvredama i napadima od strane vinovnika pomenutih događaja.

Posebno ako imamo u vidu da je to napad na iste ljude koji su u danima najveće zdravstvene krize, na prvoj liniji odbrane od koronavirusa, čuvali sigurnost i bezbjednost svakog pojedinca i njegove porodice".

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Tajfun

Zavrseni izbori u Srbiji,teziste se prenosi u CG,samoproglaseni vojvoda Mandic komanduje iz BG,sve dok se ne zavrse izbori SRBOCETNICKAKLEROFASISTICKA kamarila nece mirovati,mora drzava biti efikasnija,jedino sto zamjeram vlasti sto nijesu pustili ove u Budvi neka budu do kraja izbora,racun im je bl

Hrvoje Split

Crna Gora mora odrješito i odlučno djelovati,ne samo na vinovnike fizičkog nasilja,već i na medije koji šire govor mržnje i nacionalne netrpeljivosti. Više od kamenja i palica,bole medijski sijači zla i mržnje

Hrvoje Split

Uz dužno poštovanje,iz iskustva iz HR 90-ih godina,mogu reći sljedeće. Stvaranje kaosa,ozračje straha,nesigurnosti.. dirigira se iz Bg,a posredno iz RUS. Isti obrazac iz HR i BiH,gdje se širi laž o tzv. ugroženosti ,a zapravo se instslira velikosrbski fašizam,moguće i neka buduća SAO srpska zeta.