22 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

18° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Prva naplata zbog Bratićkine "čistke" došla na red; Volkov: Vojinović nije prihvatio mirno okončanje sporova pa sada građani plaćaju odštete

Društvo

Comments 6

Prva naplata zbog Bratićkine "čistke" došla na red; Volkov: Vojinović nije prihvatio mirno okončanje sporova pa sada građani plaćaju odštete

Autor: Antena M

  • Viber

Nakon što su Branimir Kostić, Dragoljub Maraš i Ranko Šljivić prvi dobili pravosnažne presude i na sudu dokazali da ih je bivša ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić razriješila sa funkcije direktora škola mimo zakona, stigla je i prva presuda za naknadu materijalne štete.

Kostić je prvi od direktora čiju je presudu Osnovnog suda portvrdio i Viši sud u Podgorici.

Njegov advokat Mihailo Volkov za Antenu M kaže da je ishod bio očekivan.

"To je ono što je tužilačka strana ukazivala i u postupku razrješenja i kasnije tokom postupka medijacije, da će u ovim postupcima vjerovatno doći do naplate od države. Ovo se upravo dešava. Očekujem da u svim drugim sporovima bude odlučeno na isti način", navodi Volkov.

Volkov dodaje da je više puta ukazivao da će nezakonito postupanje tadašnje ministarke prosvjete plaćati građani.

Ističe da ministar Miomir Vojinović, koji je na tu funkciju došao nakon Bratić, nije prihvatio mirno okončanje ovih sporova.

"Već su i ovi postupci ušli u sudske procese, očigledno je da nema razumijevanja politike za ove stvari, kada je jasno da će šteta biti izvjesna", kaže Volkov za Antenu M.

Na osnovu presude u koju je Antena M imala uvid, navodi se da je Ministarstvo prosvjete dužno da bivšem direktoru Branimiru Kostiću u ime naknade materijalne štete isplati 1580 eura što je razlika u plati za pet mjeseci dok nije bio na čelu škole, plus zatezna kamata od 148 eura. 

Takođe, Ministarstvo će morati da isplati i sve troškove sudskog postupka. 

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Pčelica

@Nataša a kome, jesi li svjesna

Katunjanin

@Natasa --Bravo Natasa, dok je takvih kao ti ,ima nade . Ima nas koji se grcevito bore za gradjansku Crnu Goru ali nas Antena M pomalo sjecka u izjavama- iz obzira prema onima koji nam jamu kopaju !

Invictus

Šteta što zakon ne prepoznaje opciju da se njoj lično na kućnu adresu dostave sve ove presude, pa nek ih ona plaća. Baš da vidimo bi li vjerni narod™ uskočio da joj pripomogne, mada slutim da njihova solidarnost ne doseže toliko daleko :)