12 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
UP potvrdila pisanje Antene M: Analizom utvrđeno da je prvi poziv bio u 15:22!

Hronika

Comments 2

UP potvrdila pisanje Antene M: Analizom utvrđeno da je prvi poziv bio u 15:22!

Autor: Antena M

  • Viber
Iz policije ranije saopštili da je V.B. oko 15.23 počeo sa upotrebom vatrenog oružja!

Nakon što je prvobitno pokušala da demantuje, Uprava policije je ipak potvrdila pisanje Antene M koja je objavila da je prvi poziv upućen policiji na Cetinju na dan stravične tragedije bio u 15 sati i 22 minuta. Potvrda je stigla tek nakon što je naš portal objavio i ime osobe koja je uputila pozive - Aleksandar Radunović Popaj, koji je bio revoltiran načinom na koji se oglasila policija.

"Povodom navoda građanina da je prvi poziv uputio policiji u 15.22 časova, obavještavamo javnost da je Uprava policije, radi utvrđivanja tačnog činjeničnog stanja, a shodno i ranijoj najavi, preko Odjeljenja za telekomunikacione i elektronske tehnologije izvršila detaljne provjere poziva i registrofona, saopšteno je iz Uprave policije.

Podsjećamo da, suprotno pojedinim navodima u medijima i na socijalnim mrežama, Uprava policije nijednom nije saopštila da su navodi građanina netačni, već da će se izvršiti dodatne provjere poziva i usklađenost registratora vremena na registrofonu i uređaja sa kojih su građani pozivali, kao i dalje provjere listinga, uz napomenu da je svaki razgovor snimljen i da su njeni službenici odmah upućeni na teren.

Posljedično, službenici Odjeljenja za telekomunikacione i elektronske tehnologije su utvrdili da uređaj registrafon koji se nalazi u Odjeljenju bezbjednosti Cetinje ima satelitsko odstupanje od +4 minuta i 35 sekundi. 

Tom analizom je utvrđeno i da je prvi poziv na registrafonu evidentiran u 15:27 i 24 sekunde, a koji je trajao 34 sekunde, što odgovara tačnom vremenu od 15:22 i 49 sekundi.

Drugi poziv je upućen sa drugog broja i evidentiran je u 15:28 i 35 sekundi, što odgovara tačnom vremenu od 15:24, a trajao je 18 sekundi. Treći poziv je uputio isti građanin koji je uputio prvi poziv, a koji je na registrofonu evidentiran u 15:30 i 27 sekundi, što odgovara tačnom vremenu od 15:25 i 52 sekunde i trajao je 21 sekundu", navode u saopštenju. 

Kako dodaju, nakon prijema poziva, službenik u Dežurnoj službi je odmah preko veze obavijestio kolege i dao im podatke o prijavljenom događaju.

"Kako je tada uslijedio još jedan poziv, službenik je ručno zabilježio vrijeme od 15.30, a koje je zavedeno u policijskim evidencijama i spisima kao vrijeme prijema poziva u vezi događaja. 

Naglašavamo da sve navedeno ne mijenja činjenično stanje – policija je upućena na lice mjesta odmah nakon pomenutog prvog poziva i službenici Uprave policije su za oko tri minuta bili na licu mjesta događaja, kao što je već prethodno i saopšteno, a što potvrđuju i ostali prikupljeni dokazi.

Uprava policije radi u otezanim uslovima, što je samo jedan od brojnih problema sa kojima se novo rukovodstvo nosi uporedo sa tekućim poslom. Međutim, to ne dovodi u pitanje posvećenost i profesionalnost pripadnika Uprave policije na svim nivoima da u svakoj situaciji, a posebno ovako gnusnom zločinu, budu u službi zaštite građana, poretka ali i same institucije. U tom okviru, odgovorno se pristupa provjeri svakog segmentna i otvoreno komuniciramo sve što su nesporno utvrđene činjenice, a apelujemo ponovo na medije i zainteresovanu javnost da imaju razumijevanja i za uslove u kojima se radi, prakse koje utiču na brzinu komunikacije Uprave policije, ali i na procedure koje se odnose na utvrđivanje okolnosti i činjenica ovog zločina", zaključuju u saopštenju.

Podsjetimo, Antena M je objavila da je prvi poziv upućen policiji na Cetinju na dan stravične tragedije bio u 15:22, te da je poziv uputio Aleksandar Radunović Popaj, nakon čega je policija pokušala da demantuje informaciju koju je objavio naš portal.

U objašnjenju su naveli da je "Uprava policije je notirala navode, koji su se pojavili u pojedinim medijima, da je policiji prvi poziv bio upućen u 15.22, a što, za sada, ne dokazuje policijski registrofon".

"Ipak, biće preduzete dodatne provjeru poziva i usklađenosti registratora vremena na registrofonu i uređaja sa kojih su građani pozivali, kao i dalje provjere listinga, uz napomenu da je svaki razgovor snimljen i da su njeni službenici odmah upućeni na teren. Shodno tome, aktivnosti policije na terenu su trajale od oko 15.33 do oko 16.15, kada je pronađeno beživotno tijelo izvršioca, dok je V.B. sa upotrebom vatrenog oružja prestao oko 15.50 časova", naveli su ranije iz policije.

U istom saopštenju se navodi i da je Borilović počeo da puca oko 15 sati i 23 minuta, što se opet ne poklapa, ukoliko je poziv Radunovića bio u 15.22.

"Do sada sprovedene izviđajne radnje upućuju na sumnju da je V.B. oko 15.23 počeo sa upotrebom vatrenog oružja, te da je policija na lice mjesta izašla u 15.33 kada je on otvorio vatru i na službenike policije u naselju Medovina, gdje je bilo i građana koji su odbijali da se udalje sa lica mjesta, a da je upotreba vatrenog oružja od strane V.B. prestala oko 15.50", saopštili su ranije iz policije.

 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Bik

@Janko Može im se kada je narod zombi-narod, šta god im kažeš oni ne reaguju.

Janko

Kad lazete o ovakvoj tragediji, sta ocekivati od vas?? Sramota.