10 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Prvi poziv koji je Aleksandar Radunović-Popaj uputio policiji definitivno u 15:22!

Izvor: Pobjeda foto

Hronika

Comments 8

Prvi poziv koji je Aleksandar Radunović-Popaj uputio policiji definitivno u 15:22!

Autor: Portal Antena M

  • Viber

Sva četiri poziva Aleksandra Radunovića- Popaja na broj 122, u petak, 12. avgusta zabilježena su na listingu njegovog telefona, tvrdi ekspert za mobilnu telefoniju od koga je Antena M juče zatražila stručnu provjeru, nakon što je policija pokušala da demantuje informaciju koju je objavio naš portal.

Da, Aleksandar Radunović je čovjek koji je izvijestio policiju da se u njegovom komšiluku dešava haos, čijega karaktera i razmjera ni sam u startu nije bio svjestan. U nedjelju je dao iskaz osnovnom tužiocu i pokazao mu svoj mobilni telefon, na kojem je zabilježeno vrijeme kada je zvao dežurnu službu policije.

Ekspert koga je angažovala Antena M kategoričan je - nije moguće manipulisati podacima na mobilnom telefonu. Negdje drugo jeste, ali - onaj ko bi se usudio da to uradi zaplivao bi u opasne vode krivične odgovornosti!

Zbog specifičnih okolnosti tragedije u kojoj je smrtno stradalo 11 njegovih komšija, a šest ranjeno, Radunović je zamolio da u prvom tekstu ne otkrivamo njegov identitet, iako je već bio dao iskaz tužilaštvu i policiji. Sada, ogorčen reakcijom UP koja ga optužuje da nije saopštio istinu, pozvao je Antenu M i dao odobrenje da objavimo da je on čovjek koji je u 15 i 22 prvi put pozvao 122, a nakon toga još tri puta, obavještavajući da se u neposrednoj blizini njegove kuće dešava zločin.

Ekspert koga je Antena M zamolila za pomoć u rasvjetljavanju situacije do koje je dovela tvrdnja policije da "za sada" nijesu pronašli podatke na "registrofonu" o Radunovićevim pozivima, kategoričan je: sva četiri poziva registrovana su u listingu broja (06......).

Vrijeme poziva zabilježeno na listingu je: 15 sati 23 minuta 17 sekundi, 15 sati 26 minuta 16 sekundi, 15 sati 46 minuta 55 sekundi , 15 sati 50 minuta 08 sekundi. Razlika u odnosu na vrijeme koje je zabilježeno na mobilnom telefonu Radunovića potiče otud što aparat bilježi vrijeme početka poziva zaokruženo na minut, a listing registruje trenutak okončanja razgovora izražen u satima, minutima i sekundama.

Antena M posjeduje listing poziva i baznih stanica na Cetinju posredstvom kojih su ostvareni.

Želimo da vjerujemo da će Tužilaštvo profesionalno postupati sa dokazima koje im je dostavio Aleksandar Radunović, čovjek u čiji ljudski kredibilitet nema razloga da se sumnja. Još više želimo da vjerujemo u svijest i odgovornost nadležnih u Upravi policije i njihov kapacitet da se suoče sa činjenicama i priznaju da im je, ajmo reći, promaklo ono što je objavila Antena M.

Greške su moguće, eventualno prikrivanje grešaka je nedopustivo i kažnjivo.   

       

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

Crnogorka 100%

@Police, a šta si nam pametno htio reći?

Registo

@Police On je spasio svoju porodicu. Da se otkrio ugrozio bi zivot svoje porodice i sebe... Da se mogao kako branit drugacije branio bi se... Istrazni organi rade kako rade, evo im prostora u medijima da konstruisu događaj i prilagođavaju ga kako im odgovara... Jel vio poziv u 15:30 po njihovom?

jabo

@Police Jesi li ti normalan policija nije ozbiljno shvatila prijavu zločina i to dva puta nije ozbiljno shvatila .A što ako je neko i ranije od Popaja zvao policiju a oni to kriju