16 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

18° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Prva banka odgovorila Kneževiću: Kaspija nije naš klijent, račun postoji samo u njegovoj mašti i lažima

Ekonomija

Comments 0

Prva banka odgovorila Kneževiću: Kaspija nije naš klijent, račun postoji samo u njegovoj mašti i lažima

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Nakon što je Duško Knežević optužio Prvu banku da, kako je kazao učestvuje u otimanju njegove imovine i to preko kompanije Kaspija, iz te banke poručuju da Kaspija nije nikada imala račun u ovoj banci, niti je bila njihov klijent.

 “Račun postoji samo u mašti i lažima Kneževića. Prva banka nikada nije imala nikakav kontakt sa Kaspijom i poslovala sa njima. Duško Knežević spinuje da će se iz poslovanja sa Kaspijom otkriti “naše kriminalne veze”. O kriminalnim poslovima u vezi sa Kaspijom čitamo, međutim, kао i ostatak javnosti, iz medija. Tiču se Duška Kneževića i toga što je prevario poslovne partnere i pokrao sopstvenu banku”, saopštili su iz Prve banke. 

Poručuju da nemaju nikakve veze sa tim.

 “Činjenicа је da je medijski dozvoljeno svakome da plasira laži, bezodgovorno i manipulativno. Knežević to koristi da skrene pažnju sa sopstvenog odnosa sa Kaspijom i činjenice da je poslovno suicidnim postupanjem zadao konačni udarac svojoj banci. Umjesto da laže o drugima, trebalo bi da klijentima, akcionarima i zaposlenima Atlas banke objasni zašto je banku doveo pred bankrot”, navode u Prvoj banci.

Prema njihovim riječima, ne samo što je “poslovno suicidan, Duško Knežević sada pokazuje sklonost i ka masovnim poslovnim zločinima”.

“Toga bi svi u društvu trebalo da budu svjesni”, ističu iz Prve banke.

Kako su naglasili, posljedica brojnih poslovnih i političkih kampanja vođenih protiv njih u posljednjih deset godina za rezultat ima da su najkontrolisanija banka u sistemu.

“Kroz brojke to izgleda ovako – 20 timova, najmanje 400 kontrolora, inspektora i istražitelja bankarskih, revizorskih, tužilačkih, provjeravalo je, neprestano, naše poslovanje. Iako nam je to ponekad otežavalo svakodnevne aktivnosti, vredjelo je rezultata. Crno na bijelo – naše poslovanje u skladu je sa zakonima i regulativom. Tu smo od 1901. i trajaćemo još dugo”, poručili su iz Prve banke. 

Prva banka Crne Gore upozorila je Kneževića i sve medije koji bez provjere budu prenosili njegove lažne navode da će, ubuduće, pokretati postupke da zaštite svoj ugled.

“Što se Kneževića tiče već smo se obratili našoj advokatskoj kancelariji u Londonu”, poručili su iz Prve banke. 

Knežević je ranije pozvao Đukanovića da kaže na koji način je otvoren račun Kaspije u Prvoj banci i gdje je dalje transferisao novac.

“Pošto je arbitraža u Londonu pokrenuta, imaće priliku da se pojavi kao svjedok i elaborira njegove veze sa Kaspijom i Hajdarovim, te prebacivanje 15,2 miliona u Prvu banku", kazao je Knežević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR