13 °

max 24 ° / min 13 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 13°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Konjević: Plaćamo najskuplju struju u regionu, a vi je opet povećavate

Ekonomija

Comments 0

Konjević: Plaćamo najskuplju struju u regionu, a vi je opet povećavate

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Poslanik Socijaldemokratske partije Raško Konjević reagovao je na jučerašnju izjavu ministarke ekonomije Dragice Sekulić. 

Sekulić odgovorila Konjeviću: Vlada učinila sve da cijene struje ne utiču na smanjenje životnog stan

"Građani Crne Gore su oduševljeni što će im cijena struje biti veća do 8%!

Jer Vi kažete da ste “uradili sve da povećanje cijena struje ne utiče negativno na njihov životni standard”. To bi u prevodu značilo - veće cijene struje, građani će živjeti bolje.

Ipak mi se čini, uvažena ministarko Sekulić, da se kroz novi povećan iznos računa za struju “živjeti bolje” privatni biznisi pojedinaca bliskih DPS-u.

Za vas je “dnevno političarenje” kada Vas pitamo zašto umjesto novog “zavlačenja ruke u džep građana” i povećanja cijena struje ne naplatite poreski dug od preko 500 miliona i zašto kompanije iz grupacije Vektra duguju preko 10 miliona za poreze", navodi on u saopštenju. 

U obraćanju ministarki, Konjević dalje navodi: 

"Vaše je poštovana gđo Sekulić da se zalažete da nema privilegovanih pojedinaca i firmi i da zakon važi jednako za sve. Jer zašto, poštovana gđo Sekulić, obični građani plaćaju uredno poreze a Vektra duguje milione. Je li zato što je Vektra bliska pojedincima iz DPS-a? Ali Vi ne biste da to objašnjavate građanima putem medija! Vektri milioni, a građanima veći računi za struju.

Građani plaćaju najskuplju cijenu struje u regionu - skuplju od građana Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije.

I vi je i pored toga opet povećavate.

Prosječna zarada u posljednje dvije godine koliko vi “radite sve u interesu građana” ne raste. Crna Gora ima najmanju minimalnu zaradu u regionu svega 193 eura, a skoro 80 hiljada građana zivi sa platom do 250 eura.

Slično ste objašnjavali i rast PDV sa 19 na 21%, povećanje akciza na gorivo i druge proizvode, zadržavanje kriznog poreza. Ali zato realna kupovna moć građana, prema zvaničnim podacima je u 2018-oj manja 3 odsto. O rastu zarada u 2019. i 2020. u projekcijama Ministartva finansija ni riječi. Naprotiv najava “zamrzavanja” zarada i naredne dvije godine.

Ali građani neka ne brinu - “vi ste sve uradili da povećanje cijena struje ne utiče negativno na njihov životni standard”, navodi Konjević. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR