14 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Investicioni potencijali Cetinja predstavljeni u Beču

Ekonomija

Comments 0

Investicioni potencijali Cetinja predstavljeni u Beču

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan predstavio je poslovne i investicione potencijale tog grada na događaju "Destinacije u usponu 2019 – Crna Gora", koji su u Beču organizovali Mreža za razvoj poslovanja Jugoistočne Evrope i austrijska kompanija Grimex Consult, u saradnji sa austrijskim dnevnikom Die Presse.

Kašćelan je govorio pred austrijskim privrednicima, predstavnicima poslovnih asocijacija i federalne vlade Austrije. Događaj je bio prilika da se kroz video prezentaciju i izlaganje gradonačelnika učesnicima predstave poslovne mogućnosti, ali i bogata istorija Cetinja i umjetničko, kulturno i društveno-političko nasljeđe i tradicija Crne Gore.

Kašćelan je kazao da je Cetinje grad koji se ponosi svojom čuvenom suvo-mesnom industrijom, rastućim prihodima od turizma, ali i izdašnim potencijalima za razvoj malog i srednjeg biznisa - zbog nacionalnih i lokalnih podsticajnih mjera za investitore, povoljnog poslovnog okruženja i odličnih saobraćanih veza sa južnim, centralnim i sjevernim dijelom zemlje.

On je rekao da Prijestonica ima paket stimulativnih mjera podrške investitorima koji u njoj vide potencijal za razvoj preduzetništva, turizma, poljoprivrede, industrije i drugih privrednih grana.

"Odličnu priliku za razvoj grada, ali i za potencijalna ulaganja vidimo u Biznis zoni Obod, koja obuhvata prostor od 133.000 kvadratnih metara. Biznis zona raspolaže sa odličnom komunalnom infrastrukturom i preko 50.000 kvadratnih metara hala dostupnih investitorima. Osim što predstavlja prvu i najveću biznis zonu, ovaj prostor biće transformisan i u slobodnu zonu"- naveo je Kašćelan.

Događaj u Beču okupio je predstavnike brojnih crnogorskih kompanija, dok se učesnicima na otvaranju obratio potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović. Uvodno izlaganje imao je i predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović.

Dnevnik Die Presse objavio je poseban dodatak o Crnoj Gori, u kojem su predstavljeni ekonomski parametri naše zemlje, investicioni ambijent i mogućnosti, kao i poslovne prezentacije Cetinja i crnogorskih kompanija. Objavljen je i intervju sa potpredsjednikom Vlade Milutinom Simovićem. 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR