2 °

max 11 ° / min 0 °

Utorak

01.12.

11° / 0°

Srijeda

02.12.

12° / 1°

Četvrtak

03.12.

12° / 8°

Petak

04.12.

13° / 8°

Subota

05.12.

14° / 10°

Nedjelja

06.12.

15° / 11°

Ponedjeljak

07.12.

12° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Verica Maraš traži od Odbora direktora da je razriješe sa funkcije

Ekonomija

Comments 2

Autor: Antena M

  • Viber

Verica Maraš traži od Odbora direktora da je razriješe sa funkcije

Izvršna direktorica kompanije "Plantaže" Verica Maraš obratila se Odboru direktora zahtjevom da je razriješe sa te funkcije iz, kako je navela, objektivnih razloga. 

"Obraćam se Odboru direktora zahtjevom da me sa funkcije izvršnog direktora kompanije 13. Jul-Plantaže a.d. Podgorica razriješite iz objektivnih razloga, koji se prvenstveno i isključivo odnose na novonastale okolnosti, odnosno na nedavne političke promjene koje su nastupile nakon parlamentarnih izbora, održanih 30.08.2020. godine, i koje izvjesno i očekivano moraju imati za posljedicu i moje razrješenje sa ove funkcije.

U takvoj situaciji, rukovodeći se razlozima očuvanja kompanijskih interesa, obezbjeđenjem kontinuiteta i stabilnosti njenog poslovanja, predlažem da za novog izvršnog direktora, koji će osim nespornih profesionalnih i stručnih kvaliteta uživati i odgovarajući politički legitimitet - što je bio slučaj i prilikom mog postavljenja na funkciju izvršnog direktora - imenujete Miroslava Vukovića, direktora Sektora pravnih i opštih poslova", navodi Maraš. 

Istovremeno, kako je dalje navela, ovom prilikom posebno podsjeća crnogorsku javnost na ključne činjenice koje se odnose na proteklih 13 godina, koliko je bila na poziciji izvršnog direktora, kao autentično svjedočanstvo njenog rada i ostvarenih kompanijskih rezultata. 

U ovom periodu:

- Ostvaren je prihod od preko 400 mil.€, od čega preko 180 mil.€ na ino tržištima u preko 40 zemalja svijeta;

-  Ostvarena je bruto dobit od 32 mil.€, odnosno godišnje u prosjeku oko 2,7 mil.€;

- Proizvedeno je:

 preko 260 mil.kg vinskog i stonog grožđa (prosječno godišnje 20,0 mil. kg)

 preko 15 mil.kg breskve (prosječno godišnje 1,2 mil. kg)

 preko 190 mil. flaša vina i prirodnih rakija (prosječno godišnje 14,6 mil. flaša)

preko 1 mil.kg ribe (prosječno godišnje 0,7 mil. kg)

preko 5 mil. komada loznih kalemova (prosječno godišnje 400.000 kom);

- Investirano je 42 mil.€ i podignuto preko 800ha novih zasada vinograda, voćnjaka i maslina;

- U budžet države i lokalnih samouprava uplaćeno je preko 110 mil.€ poreza, doprinosa i drugih dažbina (prosječno godišnje jedna trećina prihoda), bez bilo kakve podrške od države u vidu subvencija, grantova ili izdatih garancija). Time su isplaćene obaveze za u prosjeku preko 1.200 zaposlenih na mjesečnom nivou, sa prosječnom neto zaradom od preko 700€ i sa značajno poboljšanom kvalifikacionom strukturom zaposlenih u korist visoko stručnog kadra;

"Kao i mnogi drugi pokazatelji, koje ovom prilikom ne bih isticala, ukazuju da su moj rad i ostvareni rezultati bili usmjereni na očuvanje i jačanje kompanijskog brenda i podizanje životnog standarda zaposlenih.

Imajući u vidu navedeno, smatram da na ovaj način nesumnjivo štitim kompanijske interese, ispoljavam etički odnos i stvaram novi osnov za buduću kompanijsku perspektivu i nadolazeće poslovne izazove", navela je Maraš.                                                        

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Dejo

@Pro Anima mora da si neka bliža ili dalja familija!

Pro Anima

Podrska za gospodju Maras. Ovi pametnjakovici, strucnjaci opte prakse, zenomrzitelji, litijasi, ravnozemljasi, nevjernici po pitanju korone, znaju samo da broje tudje pare i mijenjali bi se za njene pare, ali za RAD nikad. Velike pare velika odgovornost.