15 °

max 25 ° / min 15 °

Četvrtak

16.05.

25° / 15°

Petak

17.05.

22° / 16°

Subota

18.05.

25° / 16°

Nedjelja

19.05.

26° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 18°

Srijeda

22.05.

22° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Oglasili se iz "Brskovo mine": Ahlenius neće boraviti u CG dok ne dobije dozvole, tačno je da radimo ispitivanje javnog mnjenja

Ekonomija

Comments 2

Oglasili se iz "Brskovo mine": Ahlenius neće boraviti u CG dok ne dobije dozvole, tačno je da radimo ispitivanje javnog mnjenja

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Direktor kompanije "Brskovo mine" Agne Ahlenius pokrenuo je proces dobijanja dozvole za boravak i rad i do trenutka kada taj postupak bude završen on neće boraviti niti raditi u Crnoj Gori, saopšteno je iz Anteni M iz kompanije. 

Ahlenius najkasnije do sjutra mora da napusti Crnu Goru jer je prekršio Zakon o strancima, što je prvo utvrdila Inspekcija za rad, a nakon toga i inspektor za strance. 

Njemu je zabranjen povratak u našu zemlju do 16. marta. 

Iz kompanije, međutim, nijesu željeli da komentarišu zašto je Ahlenius prekršio Zakon.

"Direktor Ahlenius pokrenuo je proces dobijanja radne dozvole i do trenutka kada taj postupak bude završen on neće boraviti, niti raditi u Crnoj Gori. Stoga ćemo sačekati da se taj proces završi, i nećemo reagovati na mjere koje su nametnule crnogorske institucije jer želimo da osiguramo da uvijek i na svim nivoima djelujemo u skladu sa zakonom", navode u odgovorima dostavljenim Anteni M.

Ispituju da li građani podržavaju otvaranje rudnika, negiraju da im se daje novac

Prema saznanjima Antene M u Mojkovcu se već neko vrijeme sprovodi istraživanje među građanima o podršci otvaranju rudnika olova i cinka. Ta naša saznanja potvrdili su i iz kompanije.

Kako su nam kazali, zadatak anketiranja građana povjeren je agenciji Nina Media.

"Cilj istraživanja je da se metodološki, profesionalno i nepristrasno utvrdi u kojoj mjeri lokalno stanovništvo poznaje određene aspekte projekta. Važno nam je da čujemo glasove šireg kruga građana, za čije mišljenje smatramo da se nije dovoljno čulo. Stoga želimo da utvrdimo da li stav jedne grupe građana zaista može biti tumačen kao stav cijele lokalne zajednice", navodi se u odgovorima dostavljenim Anteni M.

Građani iz Mojkovcu su Anteni M kazali i da se ispitanicima nakon popunjavanja ankete daje novac, iznos od pet eura, za navodno utrošeno vrijeme. Iz "Brskovo mine" to demantuju:

"Informacija da se nudi novac tokom istraživanja koje sprovodi ova agencija nije tačna", navode iz firme "Brskovo mine". 

Rezultate će objaviti "ukoliko bude prikladno"

Istraživanje bi, kako su nam kazali trebalo da bude završeno u roku od 20 dana.

Kompanija, međutim, ne zna da li će rezultate podijeliti sa građanima.

"Kompanija će razmotriti mogućnost dijeljenja rezultata s javnošću ukoliko to bude prikladno", zaključili su u odgovorima. 

Antena M narednih dana očekuje odgovore kompanije na još niz pitanja. 

 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin-Miogost

Neka građani dobro razmisle , ako im se nudi novac.Hoće li možda , posle određenog vremena , morati ,mnogo veći novac da daju za liječenje , sebe, ili svojih bližnjih , od mogućih posledica rada rudnika .

tolje patkaš

Mešetare, mešetare. Lako je tako u državi kojam se upavljaju oni što bi je najradije u cik proda li. Mojkovčani se i tako sele. Na puštaju đedovinu.