14 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mujović dogovorio direktnu saradnju RUP-a i EPS-a: Stop za špekulante i posrednike

Ekonomija

Comments 2

Mujović dogovorio direktnu saradnju RUP-a i EPS-a: Stop za špekulante i posrednike

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar Saša Mujović dogovorio je sa izvršnim direktorom Elektroprivrede Srbije Dušanom Živkovićem direktnu saradnju između EPS-a i Rudnika uglja Pljevlja, saopšteno je iz Ministarstva.

"Tako će u buduće sva nabavka uglja EPS-a od RUP-a ići na osnovu bilateralne saradnje dvije kompanije, čime će se izbjegnuti nepotrebni troškovi trećih lica, posrednika u trgovini, smanjila mogućnost manipulacija i postigli maksimalni benefiti za kompanije", navodi se u saoopštenju.

Kako dodaju, ovaj princip saradnje počeće da se primjenjuje nakon što EPS-u isteknu aktuelni ugovori o nabavci uglja.

"Saradnja između EPS-a I RUP-a nastala je kao nastavak nedavnog trilateralnog ministarskog sastanka u Beogradu na kome je ministar Mujović razgovarao o regionalnoj saradnji u oblasti energetike sa Dubravkom Đedović Handanović, ministarkom rudarstva i energetike Srbije i Petrom Đokićem, ministrom energetike i rudarstva Republike Srpske (BiH).

Da je susret troje ministara bio plodonosan, pokazuje i dogovor sa EPS-om, ali i pokretanje pitanja Bilećkog jezera. Podsjećamo da je ministar Mujović dogovorio sa ministrom Đokićem da se krene u zajedničko rješevanje ovog pitanja, te da se očekuje ponuda iz Republike Srpske.

Namjera Crne Gore i ministra Mujovića je da se u regionalne razgovore u energetici uključe i ostale države regiona", zaključuju u saopštenju.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

čitalac

Lijepo, ali nedostaje informacija o tome ko je do sada bio posrednik u toj trgovini i ko je iz toga profitirao. Posrednik za to ne može odgovarati, sve je to bilo po zakonu, ali može trpjeti javnu prozivku i osudu.

Mila K

Koji dokument? Na osnovu kojeg zakona?