14 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Elektroprivrede CG i RS formiraju zajedničku kompaniju? EPCG: Pregovori u toku, javnost će o svemu biti informisana

Ekonomija

Comments 2

Elektroprivrede CG i RS formiraju zajedničku kompaniju? EPCG: Pregovori u toku, javnost će o svemu biti informisana

Izvor: Bankar

Autor: Antena M

  • Viber

Generalni direktor “Elektroprivrede Republike Srpske” Luka Petrović izjavio je da su uprave elektroprivrede Srpske i Crne Gore inicirale formiranje zajedničke kompanije sa sjedištem u Trebinju kako bi pokušali raditi na novim invesicijama što će za građane značiti povoljnije cijene električne energije, prenosi portal Bankar.

Petrović je pojasnio da bi “Elektroprivreda Crne Gore” u toj zajedničkoj kompanija bila vlasnik 51 odsto, a ERS 49 odsto.

Reagovala je Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić.

"Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić osjeća potrebu da javnosti predstavi pojašnjenje koje se odnosi na navode obznanjene u tekstu koji je danas objavljen na Vašem portalu. Naime, EPCG i Elektroprivreda Republike Srpske (ERS) obavili su niz razgovora po osnovu pronalaska optimalne forme za bavljenje projektima od zajedničkog interesa, naročito u dijelu koji se odnosi na valorizovanje energetskih potencijala Bilećkog jezera, a sve na fonu strateškog opredjeljenja EPCG da sve svoje projekte – bilo da ih izvodi samostalno, bilo da se rade u saradnji sa partnerima – realizuje tako da budu od koristi Crnoj Gori.

Dužni smo navesti da su pregovori u toku – dakle, još traju – te da će EPCG, kao najvažnija kompanija u zemlji, o svim bitnim aspektima svog poslovanja, uključujući i razgovore sa ERS-om po predmetnom pitanju, blagovremeno informisati javnost", zaključuje se u pojašnjenju EPCG.

Petrović je još naveo da bi kroz zajedničku kompaniju građani imali povoljnije cijene električne energije i u Crnoj Gori i u Srpskoj.

"Ideja je da pravimo zajedničke projkete, poput boljeg iskorištavanja voda Bilećkog jezera, o čemu treba da razgovaramo, izgradnje solarnih elektrana na tom jezeru, kao i da se aktuelizuje visoka `Buk Bijela` gdje bi benefiti bili i za hidrenergetski sistem `Gornja Drina`”, rekao je Petrović za ATV, a prenosi Rejting.info.

On je naveo da, kada je riječ o “Gornjoj Drini”, “Elektroprivreda Srbije” ima udio 51 odsto, ERS 49 odsto, a Crna Gora bi imala svoje benefite jer bi se sa velikom akumulacijom ušlo i u njenu teritoriju, ali ne i kanjon Tare.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Branko Kotri

Još jedan pokušaj da se razrješenje pitanja korišćenja voda Bilećkog jezera odloži u nedogled! Slično forsiranju iluzornog projekta HE "Boka"! Potrebni su hitni direktni preegovori u trouglu BiH - Hrvatska - Crna Gora. Rok 12. mjeseci. Ako to ne dovede do sporazuma, međunarodna arbitraža HITNO!

Serdar_Krsto

Polako se realizuju velikosrpski projekti, pod okriljem economskog blagostanja,ovako će I ostale kompanije I finale stvaranje zahedničke države I vojske The End evropske multikulturalne Crne Gore.