14 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Božović: „Impregnacija drveta“ Ad Kolašin - simbol pljačkaške privatizacije, SDT da hitno preispita slučaj

Izvor: SNP

Ekonomija

Comments 1

Božović: „Impregnacija drveta“ Ad Kolašin - simbol pljačkaške privatizacije, SDT da hitno preispita slučaj

Autor: Antena M

  • Viber

- Još jedna od ruševina pljačkaške privatizacije u Crnoj Gori je „Impregnacija drveta“ Ad Kolašin. Ova kompanija je svjedočanstvo o posljedicama bezobzirne privatizacije od strane prethodnog DPS režima. Teško breme odbačenih radnika, koji su ostali bez posla, otpremnina, a na kraju i bez stambenog rješenja, padaju na dušu onih koji su bili vođeni isključivo ličnim interesima i ličnim bogaćenjem. Čak je onaj loš SDT pokrenuo istragu o ovom slučaju, ali naravno slučaj je završio negdje zaboravljen i izgubljen - poručio je poslanik SNP-a Bogdan Božović. 

"Tako je i 34 radnika prepušteno zaboravu. Svi oni su prinudno penzionisani sa minimalnom penzijom, bez pristupa sredstvima koja su decenijama ulagali. Ova privatizacija, kao i mnoge druge koje je sprovodio bivši korumpirani režim DPS-a, direktna je posledica zloupotrebe državnih resursa i prevara, gdje su radnici žrtvovani za brzu i nepravednu dobit novog vlasnika koji nije ispunio svoje obaveze u pogledu investicija", navodi Božović. 

Poslanik SNP-a zahtijeva od SDT hitno preispitivanje ovog slučaja, ali i svih, kako kaže, drugih slučajeva pljačkaške privatizacije i zaštitu prava radnika.

"Ovaj slučaj, kao i drugi slični slučajevi nisu samo pitanje novca, ovo je pitanje dostojanstva, socijalne pravde i poštovanja prema ljudima koji su gradili ovu zemlju. Poslije 30 godina imamo obavezu da ispravimo nepravdu i pokažemo odgovornost prema građanima Crne Gore koji su previše dugo trpjeli pod teškom rukom korupcije i kriminala bivšeg DPS režima.

SNP se bori za izgradnju pravičnog i socijalno odgovornog sistema koji štiti radnička prava i obezbjeđuje stabilnu budućnost za sve. Počevši od 'Impregnacije drveta', obaveza nam je da rekonstruišemo svaku priču nepravde i ispravimo greške prošlosti. To dugujemo svakom radniku, svakoj porodici, svakom građaninu ove zemlje", navodi Božović. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Ivangrađanka

Ovaj već krenuo u predizbornu kampanju...