14 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kabinet Spajića: Otvara se linija Bar - Ankona, najbrža veza sa zapadnom Evropom

Ekonomija

Comments 5

Kabinet Spajića: Otvara se linija Bar - Ankona, najbrža veza sa zapadnom Evropom

Autor: Antena M

  • Viber

Vlada Crne Gore obnoviće pomorsku liniju sa Italijom, a feribot na relaciji Bar – Ankona mogao bi da ponovo saobraća već tokom 2024, zaključeno je tokom sastanka predsjednika Vlade Milojka Spajića i prvog čovjeka kompanije Adria Ferries Alberta Rosija.

Feribot će biti najbrža konekcija Crne Gore sa zapadnom Evropom, saopšteno je iz Kabineta Spajića. 

Konstatovano je da bi otvaranje ove linije, moglo pozitivno da utiče na turizam u obje zemlje, a posebno interesovanje za dolazak u Crnu Goru postoji kod građana Sjeverne Italije.

"Zbog toga je Ankona odlična polazna tačka za obnavljanje pomorskog saobraćaja, jer često građani sa sjevera Italije moraju da gube ogromno vrijeme kako bi došli do Barija, a brži feribot iz Ankone može da stigne do Crne Gore za 10 sati", istakao je Rosi, čija je kompanija i ranije obezbijeđivala funkcionisanje ove linije, a zainteresovana je da čitav projekat oživi.

Naglašeno je da je vrlo važno u projekat uključiti i crnogorske kompanije, a predsjednik Vlade je istakao da bi se na ovaj način moglo omogućiti da Barska i Crnogorska plovidba donesu dodatnu vrijednost Crnoj Gori.

Prve analize pokazale su da bi tokom ljetnje sezone linija funkcionisala bez problema, a da je neophodno dodatno raditi na promociji za saobraćaj tokom zimskog perioda, dodaju u saopštenju. 

Sastanku su prisustvovali ambasadorka Italije u Crnoj Gori Andreina Marsela, predsjednik kompanije Mauro Maja i direktor Roberto Mataloni. 

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Petar

Prvo skoci pa kazi hop. Izgleda da to mozda i ne bude kako premijer kaze https://www.shippingitaly.it/2024/03/20/adria-ferries-studia-una-nuova-linea-fra-italia-e-montenegro/

Di

Tako se čuvaju svoji državljani da ne gube dosta vremena od sjevera Italije do Barija. A mi isto toliko trebamo od Debelog brijega do Bara ili Ulcinja, pa se naši ne sjekiraju. Zato ćemo preko Ankone u Njemačku. Njima je važno da mogu brzo da stignu do Čačka, a ne na Zapad.

Mila K

https://pescanik.net/sardine/ Nema pes ni znanja ni morala ni etike da budu "sardine". Zato ovi Italijani pokazuju zakulisnost.