16 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

18° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
MER: Nemamo informaciju da je firma s kojom je Solar potpisala ugovor u Dodikovom vlasništvu

Ekonomija

Comments 3

MER: Nemamo informaciju da je firma s kojom je Solar potpisala ugovor u Dodikovom vlasništvu

Autor: Antena M

  • Viber

Nakon što su pojedini mediji objavili informaciju da je EPCG Solar gradnja potpisala juče ugovor o poslovno – tehničkoj saradnji sa kompanijom Kaldera iz Laktaša čiji je navodno vlasnik iz sijenke predsjednik RS Milorad Dodik, oglasili su se iz crnogorskog Ministarstva energetike i rudarstva.

Iz resora Saše Mujovića je saopšteno da podržavaju sve poteze kompanija koje vode boljem tržišnom pozicioniranju, regionalnom plasmanu i konkuretnosti, ali sigurno neće podržati nijedan potez koji dovodi u pitanje našu evropsku agendu.

"Ministarstvo nije u posjedu informacija da je pomenuta kompanija vlasništvo Milorada Dodika, niti su to zvanični podaci koje je, prilikom potpisivanja ugovora, javno prezentovala EPCG Solar gradnja d.o.o.

Što se tiče poruka zapadnim partnerima, podsjećamo da je Solar gradnja prilikom potpisivanja ugovora sa pomenutom kompanijom, objavila da je svjetski poznati proizvođač SIEMENS, prepoznao mogućnosti Kaldera Company i potpisao sa ovom kompanijom ugovor o licenciranoj proizvodnji za cjelokupni proizvodni asortiman primarnih i sekundarnih srednjenaponskih postrojenja tipa 8DJH, SIMOSEC I NXPLUS. Sjedište SIEMENS- a je u Njemačkoj", navodi se u saopštenju.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

chronicler

Ma, sad će Solar da "procvjeta" uz Jočićku. No ne znam ima li cigara na buvljaku, to me brine, jelte... Uh, što učinjeste od ove zemlje nedođiju?!

OD DOBOJA

Da budem..tačan..mnogi je uzeo kaparu za prodaju zemljista...vrijednost je različita...ja nijesam uzeo eura..sve ili nista..na dan potpisivanja završnoga ugovora...KO JE STVARNI VLASNIK..NEZNAM..JEDINO ZNAM..DA SU SE U NAŠU KUCU PRESTAVILI DA SU ISPRED VLADE CRNE GORE..

OD DOBOJA

Od NIKŠICA DO GRANICE SA HERCEGOVINOM..VEC POTPISANI..PREDUGOVORI ..SA VLASNICIMA IMANJA..ZA PRODAJU SVOJE IMOVINE ZA IZGRADNJU ..SOLARA..CIJENA ..60 CENTI PO 1 KM...JA SAM JEDAN OD POTPISNIKA..PREDUGOVORA..SVIMA SU REKLI DA POTPISUJEMO UGOVOR SA VLADOM..CRNE GORE..ZNAMO I OSOBE KOJE SU DOLAZILI..