18 °

max 20 ° / min 12 °

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 15°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

21° / 12°

Nedjelja

12.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šehović sa menadžerima: Nastavi treba više prakse

Društvo

Comments 0

Šehović sa menadžerima: Nastavi treba više prakse

  • Viber
U budućim reformama obrazovnog sistema Crne Gore radiće se na intenzivnijoj komunikaciji sa predstavnicima realnog sektora u cilju integrisanja potreba privrede za kadrovima obrazovnog sistema, zaključeno je na današnjem sastanku ministra prosvjete Damira Šehovića sa predstavnicima Asocijacije menadžera Crne Gore, koju su pored predsjednika Budimira Raičkovića, predstavljali i potpredsjednik Vinko Nikić i izvršna direktorica Asocijacije Anđela Radosavović.

Na sastanku je konstatovano i da je neophodno na svim nivoima obrazovanja raditi na uvođenju što većeg fonda časova praktične obuke i nastave, odnosno dostizanja visokog stepena specijalizacije i praktičnih znanja i vještina. Kao posebno važna je naglašena potreba podizanja svijesti o značaju preduzetništva i unapređenju menadžerskih i liderskih vještina. U tom kontekstu, dogovoreno je da se pristupi izradi i usaglašavanju Sporazuma o saradnji sa akcionim planom.

Sastanak je zaključen konstatacijom da će se raditi i na podizanju znanja i menadžerskih vještina rukovodilaca obrazovno-vaspitnih ustanova osnovnog i srednjeg obrazovanja, kao pitanju koje je od posebnog značaja za oblast prosvjete.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR