13 °

max 20 ° / min 12 °

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

24° / 15°

Četvrtak

09.05.

23° / 16°

Petak

10.05.

23° / 15°

Subota

11.05.

21° / 14°

Nedjelja

12.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šehović: Inspektori provjeravaju formiranje odjeljenja u školama

Društvo

Comments 0

Šehović: Inspektori provjeravaju formiranje odjeljenja u školama

  • Viber
Uprava za inspekcijske poslove provjerava da li je način formiranja odjeljenja u osnovnim školama u redu, izjavio je danas ministar prosvjete Damir Šehović nakon sastanka sa predsjednikom CANU Draganom Vukčevićem i njegovim saradnicima.
"Nakon inspekcijskog nadzora imaćemo više informacija i odrediti se prema tom eventualnom problemu. Što se tiče inicijative za redukciju gradiva za osnovce, nećemo da vučemo ishitrene poteze, već da oslobodimo učenike nepotrebnih sadržaja. Imamo kvalitetnu komunikaciju sa Sindikatom prosvjete i ta inicijativa je korak u pravom smjeru", ocijenio je Šehović.
 
On je istakao da je sasatanak sa predsjednikom i zvaničnicima CANU  bio sadržajan, najavljujući novi pristup saradnji dvije institucije.
 
"Uskoro će biti potpisan sporazum o saradnji između Ministarstva prosvjete i CANU, kojim će se prije svega definisati objedinjavanje kapaciteta za bolje korišćenje sredstava iz EU fondova, uz saradnju na naučnoistraživačkim projektima od obostranog interesa, kao i u izradi strateških dokumenata i zakonskih akata u oblasti obrazovanja. Takođe, kandidovali smo interesantnu temu za eventualno osnivanje fonda za talentovane studente i istraživače. U tom cilju je potrebno izmjeniti Zakon o visokom obrazovanju", precizirao je Šehović.
 
Vukčević je kazao da je učvršćivanje saradnje između CANU i Ministarstva prosvjete imperativ, te da se može proširiti na organizovanje naučnih skupova, okruglih stolova i rasprava, kao i izdavanje leksikografskih i monografskih izdanja iz oblasti obrazovanja.
 
Izvor: Portal Analitika
 
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR