13 °

max 20 ° / min 12 °

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

24° / 15°

Četvrtak

09.05.

23° / 16°

Petak

10.05.

23° / 15°

Subota

11.05.

21° / 14°

Nedjelja

12.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šehović- Dživei: Kina nastavlja stipendiranje crnogorskih studenata

Društvo

Comments 0

Šehović- Dživei: Kina nastavlja stipendiranje crnogorskih studenata

  • Viber
Ministar prosvjete Damir Šehović sastao se danas sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Crnoj Gori Cui Dživeijem sa kojim je razgovarao o nastavku aktivnosti na razmjeni i stipendiranju crnogorskih studenata, unapređenju saradnje u oblasti visokog obrazovanja i istraživanja i zajedničkih projekata. 
Ministar Šehović je izrazio zadovoljstvo zbog prilike da u toku svog mandata unaprijedi odnose Crne Gore i NR Kine. 
 
On je je istakao da se tradicionalno dobra saradnja dviju država ogleda kroz istorijski važne projekte u oblasti infrastrukture koje prati plodna saradnja na polju kulture i obrazovanja, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete. 
 
Šehović je naglasio da će se potpisivanjem Sporazuma o obrazovanju između Crne Gore i Narodne Republike Kine, definisati okviri koji će doprinijeti još kvalitetnioj saradnji u obrazovnom sistemu. 
 
On je rekao da postoji velika zainteresovanost mladih ljudi iz Crne Gore za usavršavanje u NR Kini i istakao značaj razmjene studenata i saradnje univerziteta  dviju država.  
 
Ambasador Dživei pohvalio je dosadašnju saradnju u oblasti obrazovanja i istakao da će Vlada Narodne Republike Kine nastaviti stipendiranje crnogorskih studenata i ulaganje u naš obrazovni sistem. 
 
On se saglasio sa ministrom Šehovićem da je interesovanje crnogorskih studenata za kinesku kulturu veliko o čemu svjedoči preko 400 polaznika Instituta Konfučije u Podgorici, veliki broj mladih koji se usavršavaju u  NR Kini, kao i povezanost crnogorskih univerziteta sa kineskim.
 
Dživei je naglasio da će se zajedničkim naporima i aktivnom radom na tekstu Sporazuma značajno proširiti polje saradnje. 
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR