17 °

max 23 ° / min 12 °

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mandić: Dokazi pokazuju da je trebalo da budu likvidirani lideri DF-a, a ne Đukanović

Politika

Comments 5

Mandić: Dokazi pokazuju da je trebalo da budu likvidirani lideri DF-a, a ne Đukanović

  • Viber
U Osnovnom tužilaštvu završeno je saslušanje lidera DF-a Andrije Mandića zbog pisma koje je nedavno poslao glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću.

Kako javlja naš reporter, Mandić je sa pres konferencije poručio da borba ulazi u novu fazu.

''Borba DF-a i režima ušla je u novu, višu fazu, jer režim zloupotrebljavba institucije u borbi protiv nas. Dokumentacija koju ima Tužilaštvo ne sadrži  ni jedan pa čak ni lažni dokaz koji bi nas povezao sa ljudima koji su bili u Crnoj Gori i koji bi nas povezao sa kriminalnim aktivnostima''- kazao je Mandić nakon saslušanja.

Kako je dodao, posrijedi je samo lična loša namjera da se nanese šteta DF-u''- kazao nje on.

"DF će ići do kraja,nema domaćeg ni međunarodnog suda na  kojem nećemo goniti Katnića''- saopštio je Mandić.

''Ovih dana ćemo Tužilaštvu Srbije podnijeti krivičnu prijavu protiv kriminalne bande na čijem čelu je Katnić, a koja se na teritoriji Srbije bavila švercom oružja''- poručio je lider DF-a.

Kako je poručio, politička borba u Crnoj Gori se nastavlja povećanim intezitetom, ''DPS će nastaviti da zloupotrebljava Katnića i institucije, ali će pravda zakucati na vrata svih koji su kršili zakon''.

On je dodao da kada se po strani ostave svi detalji o kojima priča državni tužilac dolazi se do jednostavnog saznanja da je apsurnda priča o likvidaciji bivšeg premijera, te da ima mnogo više dokaza koji ukazuju na prijetnju liderima Demokratskog fronta.

''Kada ostavite sve detalje o kojima priča Državni tužilac, kada ostavite sve praćke sve kuglice i sve štitnike i razmislite šta se to desilo 16. oktobra dođete do jednostavnog saznanja da izuzev direktnog prenosa sprječavanja lažnog državnog udara, batinjanja prebijanja i mučenja ljudi koji su došli iz Srbije da u Crnoj Gori niko nije ni suzu pustio a kamoli da se nešto krupnije desilo da je došlo do nekog sukoba, da je došlo do državnog udara. Polako se dakle razbistrava čitava situacija pa možemo da vidimo da u tim dokazima koje prikuplja tužilaštvo postoji bogome i najviše onih koji ukazuju da su te večeri možda trebali da budu likvidirani i ugroženi lideri DF-a. Tako da ona priča da je trebao da bude uhapšen i likvidiran Premijer odlazi polako negdje na stranu i postaje gotovo i nebitna'', istakao je Mandić.

Mandića je saslušavao osnovni tužilac Vukas Radonjić.

Mandić je 17. marta kazao da će "Katnić platiti kad tad" zbog kako je naveo laganja, podmetanja, vrijeđanja i izmišljanja, maltretiranja njihovih ljudi, hapšenja Mihaila Čađenovića i pokušaja hapšenja njega i njegovog kolege iz DF-a Milana Kneževića.

Predviđeno je da Mandić da izjavu za javnost na pres konferenciji zakazanoj u 14 sati.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

delfin

Da li se ova izjava Mandića može smatrati da više ne negira da je 16. oktobra u Crnu Goru ubačena teroristička grupa? Da postoje i Sinđa i Minđa i nepostojeći rusi. Negira samo način na koji su htijeli napraviti haos. Tačno je da bi ubistvo čelnika opozicije izazvalo isti haos, jer bi za to bila optužena vlast. Ako smatra da je on bio meta, trebao bi se zahvaliti vlastima što su mu spasili život i sa sarađivati sa tužiocem. Na saradnju su ga pozivali , ali je on to odbijao tvrdeći da je sve izmišljeno kako bi DPS ukrao pobjedu.

Liberal

Možda bi bilo još opravdanije da Tužbu podnese lično Putinu, koji mu je dao nalog i pare da organizuje terorizam. Ruski sudovi su poznati u svijetu po pravu i pravdi. Da je Mandić radio ovo što radi u CG, u Rusiji bi odavno bio u gulagu u Sibiru. Zna Mandić dobro da ga štiti VDT (Stanković-Vuksanović) po nalogu Ranka Krivokapića. Dok je Stankovića i ranka on i dalje može prijetiti Katniću