13 °

max 20 ° / min 9 °

Subota

27.04.

20° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS Abazoviću: Da je URA valjala ne bi tebe zapala

Politika

Comments 0

DPS Abazoviću: Da je URA valjala ne bi tebe zapala

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

-Teško je neki političar mogao izreći veću glupost od ove koju je danas izgovorio Dritan Abazović da je, navodno, ulazak u NATO veliki udarac za Demokratsku partiju socijalista, odgovaraju Abazoviću iz te partije.

"Valjda mu je promaklo proteklih 15-ak godina, koliko su trajali napori vlasti DPS-a da, uz ostale manje partije koje su sa DPS-om dijelile taj spoljnopolitički prioritet, dovede Crnu Goru do punopravnog članstva u NATO", navode iz DPS-a.
Očigledno Abazoviću URA kasni, jer su se pojavili na samom kraju tog procesa, dodaju iz DPS-a.

"I, gle čuda, čak nijesu ni glasali za članstvo Crne Gore u NATO, mada im je to jedan od programskih ciljeva. Sad bi malo pokušao da od crnogorske javnosti i međunarodnih zvaničnika sakrije da nije bio u Skupštini kada se glasalo o tom članstvu, pa da pokupi slavu za postizanje najvažnijeg državnog cilja Crne Gore od obnove njene nezavisnosti 21. maja 2006. Čudi samo da Abazović nije, 11 godina kasnije, konstatovao da je i taj datum bio „udarac za DPS“.

Ovaj današnji medijski manevar Abazovića bi trebalo da posluži da se zaboravi i da je upravo on, ali i ostali čelnici iz partijice koju od nedavno vodi, pružao naizdašniju i najjavniju moguću podršku liderima DF-a, koji nijesu prezali ni od pokušaja izazivanja krvoprolića samo da bi spriječili ulazak Crne Gore u NATO. Takođe, Abazović želi da se iščupa iz medijskog zapećka u koji ga je gurnuo jednako neutemeljno politički ambiciozni Aleksa Bečić, te da izbjegne sukob sa njim, sličan onom koji postoji na relaciji DF-Demokrate", navodi se u saopštenju.

U DPS-u vjeruju da koalicija SDP-URA neće postići uspjeh u Herceg Novom.

"Na kraju, svjestan da iznuđena koalicija URA-SDP na izborima u Herceg Novom nema apsolutno nikakve šanse da postigne bilo kakav uspjeh, Abazović pokušava da izvuče kestenje iz vatre svega par dana pred izbore, jer znaju da nemaju što da traže od Novljana ni zajedno ni odvojeno.

Neka Abazović ne brine za DPS, već za svoju URU, jer da je što valjala, ne bi njega zapala", zaključuju u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR