14 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Demokrate podnijele prijavu protiv odgovornih u aferi "Atlas"

Izvor: Šef pravnog tima DCG Neven Gošović

Politika

Comments 3

Demokrate podnijele prijavu protiv odgovornih u aferi "Atlas"

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Demokratska Crna Gora podnijela je Vrhovnom državnom tužilaštvu prijavu protiv odgovornih u aferi "Atlas", saopšteno je iz ove stranke. 

"Demokratska Crna Gora, kao i ukupna javnost, u posjedu je informacija, u više navrata javno saopštenih od strane predsjednika Atlas grupe, Duška Kneževića, da je isti, u dužem vremenskom periodu davao ogromna novčana sredstva Demokratskoj partiji socijalista, pri čemu su se, u okviru tako datih sredstava, nalazila i sredstva za koja je izvršena konverzija u Atlas banci, a da u tom postupku od strane nadležnih organa nijesu preduzimane mjere u cilju utvrđivanja da li se radi o novcu pribavljenom kriminalnom djelatnošću.

Dana 11.01.2019. u medijima je objavljen snimak dodjele novčanih sredstava Slavoljubu Stijepoviću, bivšem gradonačelniku Glavnog grada Podgorica, a za potrebe predizbornih aktivnosti Demokratske partije socijalista. Riječ je o snimku za koji Duško Knežević tvrdi da je na snimku on, da je riječ o njegovoj kući, da se u koverti koju je predao Stijepoviću nalazilo 97.500 eura, o čemu se prethodno dogovorio sa Milom Đukanovićem.

Dana 12.01.2019. godine, predsjednik Atlas grupe saopštava da je, po dogovoru sa Milom Đukanovićem, za potrebe Demokratske partije socijalista Crne Gore izdvojio ne 100.000, već 200.000 dolara i to kako se naslućuje samo u tom izbornom procesu, pri tom je navedeno lice, po sopstvenoj tvrdnji, finansijer DPS-a punih 25 godina", navodi pravni tim Demokrata u prijavi koju su poslali VDT-u Ivici Stankoviću. 

Evidentno je da prijem navedenih novčanih sredstava DPS nije iskazao u svojim finansijskim izvještajima, niti u prilozima datim toj partiji za izbornu kampanju, navode Demokrate. 

"Povodom ovih dešavanja koja su izazvala ogromnu pažnju javnosti, Državno tužilaštvo se nije oglasilo ni u kom vidu.

Protivpravno, organizovano i unaprijed dogovoreno, gore navedeno postupanje lica iz vrha Demnokratske partije socijalista, sa veoma štetnim posljedicama po društvo u cjelini, obavezivalo nas je da od Vas tražimo da sprovedete potrebne radnje i po potrebi pribavite dodatna obavještenja, i na osnovu ukupno utvrđenog činjeničnog stanja preduzmete mjere krivično-pravne odgovornosti protiv odgovornih lica.

Molimo Vas da nas o postupanju nadležnog državnog tužilaštva po ovom aktu blagovremeno obavijestite", zaključuju iz DCG. 

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

realan

Da se sve partije finansiraju ovako to je opstepoznato u Crnoj Gori, Službe u CG ispali amateri jer je ovo skovano u Bg u Hotelu Mazestik kod Jovicevica,ko je sve uvezan vidi se po sinhronizaciji DF,DK, Vijesti jos su tu Daka,Medo,Popovi, Ivanovic iz Vihjesti sve ljudi kojima su bile spremne optuzni

Mara

Becic mi sad izigrava tu nekog velikog Crnogorca...sjecam se njega iz srednje skole,nije bilo vece srbende od njega...vuk dlaku mijenja,ali cud...

Liberal

I ja ću podnijeti krivičnu porijavu protiv Bečića koji je dobio dolare od ruskog obavještajnog generala Rešetnikova da učestvuje u planiranom krvoproliću u izbornoj noći.