16 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

18° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Iz Avganistana se vratio IX kontingent

Politika

Comments 0

Iz Avganistana se vratio IX kontingent

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Na vojnom aerodromu „Knjaz Danilo“ u Golubovcima jutros je svečano dočekan IX kontingent Vojske Crne Gore u misiji „Resolute Support“ (Odlučna podrška) u Avganistanu.

Obraćajući se pripadnicima kontingenta, načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić im je odao priznanje na profesionalno realizovanom zadatku  i na časnom i dostojanstvenom reprezentovanju vojske i države.

Dakić je kazao da je tokom svoje zvanične posjete kontingentu sa državnim sekretarom, Slobodanom Filipovićem, o našim vojnicima i njihovom radu čuo samo riječi hvale sa svih relevantnih adresa.

„Izvršavajući svoje dodijeljene zadatke krajnje profesionalno i u skladu sa postavljenim standardima, IX crnogorski kontingent ocijenjen je najvišim ocjenama“, potvrdio je i major Rade Stijepović, komandant kontingenta. On je naglasio da mu je bila čast što je imao priliku da bude na čelu ovakvog sastava naših vojnika. „Svi do jednog u stroju pokazali su odlučnost i istrajnost u nesebičnom zalaganju da lice i odijelo crnogorskog vojnika i crnogorskog naroda pokažu u najboljem svjetlu“, istakao je major Stijepović.

Nakon zasluženog odmora pripadnici IX kontingenta će imati priliku da dio znanja i iskustava stečenih u misiji prenesu kolegama u svojim matičnim jedinicama, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR