16 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pavićević čestitao građanima Dan nezavisnosti

Politika

Comments 5

Pavićević čestitao građanima Dan nezavisnosti

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević čestitao je građanima Crne Gore Dan nezavisnosti.

„Dan nezavisnosti je praznik crnogorskog građanina, crnogorskog društva i crnogorske države. Na ovaj datum posebno se sjećamo duge i bogate istorije države Crne Gore, naše slobodarske tradicije i naših najboljih običaja“, rekao je Pavićević.

Pavićević je poručio da obilježavajući ovaj veliki praznik treba da baštinimo zajedničke uspomene iz prošlosti, ali i da gledamo u budućnost nastojeći da što efikasnije rješavamo zajedničke probleme i da učvršćujemo zajedništvo.

„Trinaest godina po obnavljanju nezavisnosti, naša je obaveza da premošćavamo podjele koje usporavaju razvoj crnogorskog društva i crnogorske države. To je naš prioritetni cilj i Crnogorska će biti istrajna u borbi za Crnu Goru koja će biti utemeljena na koncepciji ustavnog patriotizma, koja podrazumijeva okupljanje oko pune lojalnosti državi i potvrđivanju građanske lojalnosti našoj državi“, poručio je Pavićević.

Pavićević je zaključio da je obaveza svih aktera u savremenoj crnogorskoj politici da privrženošću velikom načelu vladavine prava stalno potvrđuju privrženost svojoj državi i precima koji su svoje živote dali za njeno stvaranje.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Labud Dabanović

Batali se te podmuklosti.Crnogorski narod nije podjele stvarao nego prijatelje i kroz vjekove štitio i prihvaćao i bracki i čojski š nima državu i življenje u nju dijelio.Pa država CG,prijatelji,građani su samo crnogorski.A podjele i zlo dolazi od onih što se prodadoše narodu otrcana srpstva Srbije

Momčilo, PV

Ne boj se Đoko, taj je pročitan na vrijeme, a očigledno i nije neki kapacitet, kad to sebi tako brzo dozvolio. Pokasiro je koliko je , to njegovi nalogodavci ( ravnogorci ) znaju i zbogom...