13 °

max 24 ° / min 13 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 13°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
UCG: Naučni radovi zaposlenih dostupni na Google Scholar platformi

Izvor: ucg.ac.me

Društvo

Comments 0

UCG: Naučni radovi zaposlenih dostupni na Google Scholar platformi

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Iz Univerziteta Crne Gore saopšteno je da su sve naučne aktivnosti njihovih profesora i saradnika dostupne na Google Scholar plaformi.

Google Scholar jedan je od servisa kompanije Google i predstavlja pretraživač naučnih radova i naučnika sa otvorenim pristupom koji je dostupan svim zainteresovanim stranama, pojašnjavaju iz UCG.

"Kompanija Google ga je stvorila sa ciljem da se vidljivost naučnih aktivnosti podigne na viši nivo i učini dostupnima svim zainteresovanim stranama, ma gdje se oni nalazili na svijetu. Google Scholar indeksira cijeli tekst i meta podatke iz literature kroz niz formata i disciplina, tako da svi zainteresovani korisnici mogu pretražiti ovu sve kompaktniju platformu i brzo pronaći informacije koje su im potrebne", navodi se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, ono što je važno naglasiti jeste činjenica da navedena platforma svaki naučni rad povezuje sa publikacijama u kojima je već citiran na osnovu baze koju ima.

Takođe i svako ime naučnika povezuje sa radovima i univerzitetom sa kojem je naučnik i na taj način kreira listu naučnika po broju citata i vezuje ih za matični univerzitet, kazali su iz UCG.

"Univerzitet Crne Gore izuzetno cijeni napore svakog pojedninca koji svojim radom doprinosi boljoj vidljivosti i pozicioniranju naše institucije i s tim u vezi donesen je Pravilnik o nagrađivanju zaposlenih u skladu sa ovim aktivnostima, koji se već primjenjuje na Univerzitetu Crne Gore", zaključuju oni.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR