9 °

max 16 ° / min 8 °

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mandić: Ako Joanikija povedete u Spuž budite spremni da obučete uniformu

Izvor: Screenshot

Politika

Comments 28

Mandić: Ako Joanikija povedete u Spuž budite spremni da obučete uniformu

Autor: Antena M

  • Viber

Funkcioner Demokratskog fronta i lider Nove Andrija Mandić pozvao je danas u Skupštini predsjednika parlamenta Ivana Brajovića da, kako je kazao, problem koji postoji u Crnoj Gori što prije razriješi. 

On je iz skupštinske klupe poručio i da će ako episkopu SPC Joanikiju odrede jednomjesečni pritvor pozvati mitropolita Amfilohija da "zajedno povedu narod protiv nepravde". 

"Ako vladiku Joanikija pošaljete u Spuž, više neću u ime DF-a imati nikakvu obavezu prema obećanju koje smo dali mitropolitu, nego ću tražiti od njega da zajedno pozovemo Crnu Goru i da ne dozvolimo da vladika Joanikije bude u spuškom zatvoru po cijenu da taj zatvor više ne postoji", rekao je Mandić u snimku koji je objavljen na Fejsbuk stranici DF-a.  

"Ako Joanikija povedete u spuški zatvor budite spremni da obučete uniformu i zastupate to što mislite da je ispravno", dodao je Mandić, obraćajući se poslaniku DPS-a Nikoli Rakočeviću. 

Komentari (28)

POŠALJI KOMENTAR

Petar

@Vrlo bezobrazno A na kraju, niti MNE Srbi (bar one koje licno poznajem) zele ukidanje MNE, niti ima potrebe da se Crnogorci brane nacionalizmom. Ako stvaramo gradjansku drzavu, onda hocu da mi dijete uci na jeziku naroda kojem pripada. I mnogo malobrojniji narodi u drugim drzavama imaju to pravo...

Petar

@Vrlo bezobrazno Pokusao sam da odgovorim, ali prethodna poruka nije prosla. Ukratko, kao Srbin i drzavljanin MNE, osjecam da su moja osnovna prava ugrozeni. A sa druge strane, veliki broj Crnogoraca smatra da vecina Srba zeli ukidanje MNE, i zbog toga postaju radikalni Crnogorci. Tako bar mislim.

Petar

@Vrlo bezobrazno Velikocrnogorstvo je nametanje identiteta drugima i drugacijima, ukidanje pravo na jezik kojim pricam od rodjenja, nepostivanje Ustava koji garantuje ravnopravnost MNE naroda, iskljucivost iz drzavnog sistema - a samo zato sto sam Srbin. Iako sam glasao za tu gradjansku MNE.