17 °

max 17 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

17° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vulin: Kako se ponašate prema Srbima, tako očekujte i reakciju od Srbije kraj koje živite

Politika

Comments 13

Vulin: Kako se ponašate prema Srbima, tako očekujte i reakciju od Srbije kraj koje živite

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je, odgovarajući na pitanja novinara na svečanom ispraćaju pripadnika Oružanih snaga Ruske Federacije na vojnom aerodromu „Pukovnik – pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici, rekao je da vladika SPC Joanikije nikada nije ni smio da bude uhapšen.

''To što je doživio episkop Srpske pravoslavne crkve ne bi smjelo da doživi ne nijedno svešteno lice nego nijedan čovjek koji samo poštuje zakon i koji samo radi svoj posao. Nemam ni jednu zamjerku na to da volite Crnu Goru. Tako i treba da bude, ali ne mogu da razumijem da ljubav prema Crnoj Gori dokazujete mržnjom prema Srbiji'', poručio je on.

Vulin smatra da Joanikije nije vladika Srpske pravoslavne crkve, on nikada ne bi ni bio u zatvoru i nikada ne bi osjetio, kako kaže Vulin, silu i nasilje koje pokazuje crnogorska vlast.

Dodaje da mu je teško da razumije da se domovinski identitet Crne Gore dokazuje hapšenjem sveštenika Srpske pravoslavne crkve i , kako je rekao, pokazivanjem nasilja prema sopstvenim građanima koji se izjašnjavaju kao Srbi.

''Ne možete očekivati da se tako ponašate prema Srbima, a da se pravite da ste u dobrim odnosima sa Srbijom. Kako se ponašate prema Srbima, tako se ponašate prema Srbiji. Kako se ponašate prema Srbima sa kojima živite, tako očekujte i reakciju od Srbije kraj koje živite'' - poručio je ministar odbrane.

On je izrazio nadu da će Crna Gora ponovo prepoznati sebe, ponovo otkriti da su svi njeni građani ravnopravni i da će se izboriti za sopstvenu stabilnost i ponovo postati država u kojoj svako ima pravo da veruje u Boga kako misli da hoće i živi u skladu sa sopstvenim porijeklom i uvjerenjima.

''Nadam se da će tako biti, jer Crna Gora postaje izvor nestabilnosti, izvor problema u čitavom regionu, bez razloga i bez potrebe. Vladiki Joanikiju želim da brzo zaboravi ovo što mu se desilo, želim da hrišćanski oprosti, ali Srbima u Crnoj Gori i Srbiji želim da ovo ne zaborave'', naglasio je Vulin.

Komentari (13)

POŠALJI KOMENTAR

Predrag

Ja sam samo realan kao i jedna velika većina. Crnoj Gori ne može niko da prijeti.Bolje bi bilo da ministar odbrane očisti svoje dvorište. Ima što.

nikola

samo mu treba reći: & vice versa... kako vi prema Crnogorcima, tako će i Crna Gora prema Srbima, pa da vidimo ko će deblji kraj da izvuče...

TV-EU

Vulin, Brnabic, Loncar ,... plejada Vucicevih pajaca !