15 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Buduća predsjednica Savjeta Biblioteke kucala tikete, a direktor se poziva na litije SPC

Izvor: SO Pljevlja, Pobjeda, UGC

Politika

Tag Gallery
Comments 8

Buduća predsjednica Savjeta Biblioteke kucala tikete, a direktor se poziva na litije SPC

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Mnogi od 37 predloženih funkcionera za upravljačke funkcije u Opštini Pljevlja nemaju stručne reference za obavljanje tih funkcija, pokazuju radne biografije i stručne reference kandidata.

Pobjeda je imala uvid u dostavljene biografije svih predloženih kandidata za upravljačke funkcije u Opštini Pljevlja i rijetki imaju kvalifikacije za predložena mjesta.

"Nakon 10 godina sam ostao bez posla. Glavni razlog što sam aktivan bio na litijama, što mogu posvjedočiti naši sveštenici", jedan je od ključnih stavki u biografiji Stanića, koji je predložen za člana Odbora direktora.

Na učešće u litijama, prilikom izbora za funkciju predsjednika Opštine, pozvao se i Dario Vraneš, kome je to bila jedna od ključnih preporuka za nosioca liste.

Prema saznanjima Pobjede u dokumentu koji je bio podijeljen svim odbornicima 26. aprila kada je Vraneš biran za predsjednika Opštine ključna preporuka mu je bila učešće na litijama SPC.

Neadekvatno radno iskustvo za predloženu funkciju ima Milena Pavlović za koju se navodi da je kandidat za predsjednika Savjeta Biblioteke. Pavlović u biografiji navodi da je radila u kladionici i da joj je posao bio ,,kucanje tiketa i isplate“.

Zakon o kulturi je precizno definisao da član Savjeta ustanove mora biti afirmisani stvaralac ili afirmisani stručnjak iz oblasti koja je značajna za razvoj kulture.

- Za člana savjeta javne ustanove, čiji je osnivač Opština osim člana savjeta iz reda zaposlenih, imenuje se stvaralac ili stručnjak iz oblasti koja je od značaja za razvoj kulture, navodi se u zakonu.

Predrag Cvijović, koji je predložen za člana Odbora direktora preduzeća Grijanje, ima iskustvo kao menadžer hotela ali je dva puta bio odbornik u Opštini Pljevlja.

Odbor za izbor i imenovanja predložio je 37 kandidata za članove savjeta i odbora direktora u javnim lokalnim preduzećima u Pljevljima, i na tom spisku, kako je objavila Pobjeda, nema niti jednog Bošnjaka ili Muslimana. Bošnjaka i Muslimana u Pljevljima po posljednjem popisu iz 2011. godine ima preko 13 odsto. Raspodjela je izazvala velike kritike javnosti i natjerala ombudsmana da otvori predmet po tom pitanju.

Raspodjela je izvršena shodno izbornom rezultatu pa je koaliciji oko nekadašnjeg DF-a pripalo osim predsjednika Opštine i funkcija potpredsjednika Opštine, preduzeća Čistoća, Grijanje i Lokalni putevi, Centar za kulturu, Galerija, Biblioteka, Komunalna policija i mjesto glavnog administratora, kao i sekretarijati za stambeno-komunalne poslove, privredu, inspekcijske poslove i opštu upravu.

Koaliciji oko Demokrata pripala su mjesta predsjednika i sekretara lokalnog parlamenta, Služba za poljoprivredu, DOO Vodovod Pljevlja, Centar za sport i rekreaciju, RTV Pljevlja, JU Muzej, Direkcija za imovinu, IT sektor Opštine, Služba unutrašnje revizije i mjesto potpredsjednika Skupštine, Sekretarijat za urbanizam, Sekretarijat za društvene djelatnosti kao i Sekretarijat za mlade i sport.

Pokretu ,,Evropa sad“ pripašće mjesto potpredsjednika Opštine i menadžera, glavni gradski arhitekta, Direkcija za izgradnju i Služba zaštite i Sekretarijat za finansije.

SO Pljevlja bi o tim kandidatima trebalo da se izjasni na sjednici od 29. maja ali s obzirom na dominaciju vladajućeg bloka i pored oštrih reakcija opozicije i javnosti očekuje se da svi kandidati budi izabrani.

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

Jack Hustlle

Imam iskustva u kucanju tiketa kao i u Cassino đe je plata duplo veća (barem tada bila). Đe da konkurišem ,mada me malo hendikepira ovaj izostanak s litija ???

SDS

Nije sramota raditi u kladionici, ili u pabu kao konobar sa diplomom ili u javno komunalno cistit ulice i hranit porodicu, ali je sramota biti marioneta crkve tuđe drzave.

Katunjanin-Miogost

Neka se ne čude, i ne bune , sjutra kad propanu , da im je neko drugi kriv za to. To su glasali , to su htjeli, to su dobili, neka putuju onda odabranim putem.