14 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Novaković Đurović: Vlada koja krši principe vladavine prava ne može voditi zemlju ka EU

Politika

Comments 6

Novaković Đurović: Vlada koja krši principe vladavine prava ne može voditi zemlju ka EU

Autor: Antena M

  • Viber

Poslanica Građanskog pokreta URA Ana Novaković Đurović je istakla na 21. sastanku Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje da je ulazak u Evropsku uniju ključni spoljnopolitički interes Crne Gore, ali da Vlada koja krši principe vladavine prava ne može voditi zemlju ka ispunjenju tog cilja, saopšteno je iz ove stranke.

"Kada je u pitanju vladavina prava, koja znači poštovanje zakona, činjenica je da je predsjednik Vlade, gospodin Spajić, grubo prekršio Zakon imenovanjem VD direktora Uprave policije. Takva Vlada ne može uvesti Crnu Goru u EU. Kada u jednoj Vladi ne postoji jedinstven stav o tome kako treba da izgleda i funkcioniše bezbjednosni sektor, to je opasnost po državu, jer se time ohrabruju upravo kriminalne strukture na djelovanje. Jako je loše da nakon početnih rezultata SDT-a u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, Vlada svojim odnosom ne pruža sigurnost i ambijent da se nastavi sa ovom borbom", poručila je Novaković Đurović.

Ona je saopštila i da je značajno što je došlo do imenovanja u pravosuđu, za koja je glasala i opozicija. Ali da je to samo početak reformi i da za sada postoji samo forma, ne i suština. Tek kada ove institucije isporuče rezultate, pokažu nepristranost i nezavisnost, tada se može govoriti o suštini reformi.

Novaković Đurović je ukazala i na gubitak kontrolne uloge Parlamenta, jer parlamentarna većina, kako kaže, onemogućava mehanizme saslušanja ministara i premijera o ključnim pitanjima.

Sastanak POSP-a održava se u Strazburu. Teme ovogodišnjeg sastanka su stanje u integracionom procesu Crne Gore ka EU, vladavina prava i sloboda medija.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin

Kako po vama treba da izgleda i funkcionise bezbjednosni sektor to ste nam vec demonstrirali dok je Abazovic bio premijer. U ZIKS-u ubrzano rade na prosirenju kapaciteta ,zato pozurite ,rezervisite pansion na vrijeme !

Orlov krš

Ova gospođa je pravi primjer licemjernosti i prevrtljivosti! URA i crnogorski put u EU niđe veze!

Katunjanin-Miogost

URA = licemjerni licemjer .A ova se licemjerka sad śetila , zakona i prava i pravde,