14 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đurašković se sastao sa ambasadorkom Francuske u Crnoj Gori

Politika

Comments 0

Đurašković se sastao sa ambasadorkom Francuske u Crnoj Gori

Autor: Antena M

  • Viber

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković primio je danas u zvaničnu posjetu ambasadorku Francuske u Crnoj Gori An Mari Maske.

Na sastanku je bilo riječi o snažnim istorijskim vezama Crne Gore i Francuske kao i odnosima koje karakterišu intenzivna bilateralna saradnja, savezništvo u okviru NATO-a i nedvosmislena podrška Francuske evropskoj integraciji Crne Gore. Razmatrane su i mogućnosti saradnje francuskih gradova i Prijestonice Cetinje, a predložena je i inicijativa za izučavanje francuskog jezika na Cetinju.

Gradonačelnik Đurašković je upoznao ambasadorku sa ključnim aktivnostima gradske uprave kao i budućim planovima i izrazio zahvalnost za podršku koju Francuska pruža Crnoj Gori na međunarodnom, kulturnom i ekonomskom planu. 

Đurašković je takođe informisao ambasadorku o pregovorima sa francuskim kompanijama koje su zainteresovane za projekte vodosnabdijevanja i tretmana otpadnih voda u Prijestonici Cetinje.

Ambasadorka Maske kazala je da je ovo njena prva posjeta nekom gradu u Crnoj Gori i dodala da će Prijestonica Cetinje u francuskoj ambasadi uvijek imati prijatelja. Izrazila je zadovoljstvo zbog potencijalne saradnje sa kompanijama iz Francuske i kazala da postoji veliki broj domena za saradnju.  

Sagovornici su zaključili da će u narednom periodu biti posvećeni unapređenju odnosa, kako na ekonomskom i kulturnom, tako i na obrazovnom i turističkom planu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR