19 °

max 24 ° / min 15 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

16° / 10°

Nedjelja

05.05.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Gorčević: Podržaćemo ulazak Kosova u Savjet Evrope

Politika

Comments 4

Gorčević: Podržaćemo ulazak Kosova u Savjet Evrope

Autor: Antena M

  • Viber

Ministarka za evropske poslove Crne Gore, Maida Gorčević izjavila je danas u Prištini da će Podgorica podržati ulazak Kosova u Savjet Evrope kada o tome bude odlučivao Komitet ministara te organizacije.

“Crna Gora će u maju na sjednici Komiteta ministara podržati članstvo Kosova u Savjetu Evrope. Na taj način ćemo definitivno podržati Kosovo po svim važnim pitanjima u oblasti evropskih integracija“, rekla je Gorčević na zajedničkoj konferenciji za novinare sa zamjenikom premijera Kosova Besnikom Bisljimijem, prenosi Beta.

Gorčević je prokomentarisala činjenicu da je Maja Vukićević, šefica Delegacije Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope (PSSE), glasala protiv ulaska Kosova u SE.

“Maja Vukićević je (prilikom glasanja) iznijela stav svoje stranke. Moram da vas podsjetim da je (crnogorska) vlada heterogena i da je skupštinska većina potpisala koalicioni sporazum koji podrazumijeva podršku Kosovu i njegovoj nezavisnosti i suverenitetu, bez obzira na pravo svakog političkog subjekta da iznese svoj stav“, kazala je Gorčević.

Podsjećamo premijer Milojko Spajić je rekao da će Crna Gora svoj zvanični stav o učlanjenju Kosova u Savjet Evrope saopštiti u aprilu.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Mila K

Puna podrška ministrici Gorčević. Jedina žena uz hrabrost odbranila EU agendu. Hvala. Umiju li crnogorski muški političari da se odvoje od ružnih podrški dakinim guvernerima?

VVM

Ni u vrtiću nije ovako . Mi smo slušali učiteljicu !!!

Simokliser

Pa sto niste glasali....ili sto ne udaljite doticnu sa funkcije....sad ce DF pritisak na sve strane trazeci izgovor za obaranje vlade Cim Crnoj Gori jrene pe se alarni u BG i Moskvi ...a injihovo tasteri u Crnoj Gori