14 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučić prijetio vladikama povjerljivim papirima

Izvor: Foto: BETAPHOTO/ EMIL VAS

Region

Comments 0

Vučić prijetio vladikama povjerljivim papirima

Izvor: Danas.rs

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Pohvale patrijarha Irineja upućene sinoć predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj „junačkoj borbi za Srbiju, Kosovo i Metohiju i sve što je vezano za srpsko ime“ nijesu stav Svetog arhijerejskog sabora, kako je to izjavio poglavar SPC, rečeno je Danasu u saborskim krugovima.

„Crkvena skupština“ se nije izjašnjavala o Vučićevoj politici, a dobar dio Sabora je bio protiv Vučićevog prijema, tvrde izvori tog lista. Prema nezvaničnim najavama, na patrijarhove posljednje izjave o Vučiću, Sabor kojim patrijarh predsjedava, trebalo bi da odgovori saopštenjem o Kosovu.

U visokim crkvenim krugovima spekuliše se da je Vučićev dolazak u Patrijaršiju sinoć više ličio na pokušaj „disciplinovanja“ episkopa koji su kritični prema njegovoj politici, nego razgovoru najviših predstavnika Crkve i države o gorućim državnim i nacionalnim problemima.

Iako je koliko u nedjelju u Skoplju tvrdio da su „vladike oduševljene njegovim dolaskom“, predsjednik Srbije je navodno na prijem došao sa „papirima“ državnih službi, među kojima, spekuliše se, ima i izvještaja obavještajnih agencija, kojim je „mahao“ episkopima.

Danasovi izvori u vrhu SPC smatraju da je pritisak Vučićeve vlasti na Crkvu nezabilježen u posljednjih nekoliko decenija.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR