16 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dubljević: Francuska favorit, probaćemo da iznenadimo

Košarka

Comments 0

Dubljević: Francuska favorit, probaćemo da iznenadimo

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Mlada košarkaška reprezentacija sa trećeg mjesta plasirala se u osminu finala Evropskog prvenstva.

Naš tim je usljed skraćene rotacije djelovao prilično istrošeno u meču sa Turskom, a dosta toga je posljedica izuzetno napornog meča protiv Litvanije u prvom kolu, koji je nesrećno izgubljen.

“Igrali smo dobro protiv Litvanije, meč je kasnije počeo od planiranog, nakon toga stizali smo minus 26. Nijesmo dobili, a istrošili smo se prilično. Već u drugom poluvremenu protiv Velike Britanije vidjelo se da smo istrošeni. Čak se i Starovlah povrijedio i to nas brine. Nadamo se da će se oporaviti do Francuske. Protiv Turske danas smo bili dosta umorni, Turci u prvom dijelu su pogodili sve, kad smo vidjeli da je poraz neminovan odmorili smo glavne igrače. Poraz je realno ubjedljiviji nego što je razlika između timova, ali u konačnom nije puno značilo jer je situacija u drugoj grupi bila komplikovana.”, kazao je selektor Dušan Dubljević.

Rival u osmini finala je Francuska. Pobijedili smo tu selekciju prije nekoliko dana na prijateljskom turniru u Turskoj, ali Dubljević ističe da su oni napredovali u odnosu na taj meč. Biće to prva šansa za opstanak pošto plasman u četvrtfinale garantuje elitu i naredne godine.

“Francuska nas je zapala za osminu finala. Hrvatska je dobila Španiju i u tom trouglu (Španija, Francuska, Ukrajina prim. aut.) Francuzi su bili drugi. Tamo nije bilo lakog rivala, što pokazuju i rezultati. Samo je Hrvatska bila dominantna. Francuska je inače atletski fenomenalna ekipa, koju smo upoznali u Turskoj. Želimo da damo sve od sebe, da pokušamo da iznenadimo. Nema sumnje oni su veliki favoriti, ali imamo dan odmora da se spremimo i probamo da napravimo iznenađenje. Naš primarni cilj je opstanak, pa se nadamo već protiv Francuske da ćemo uspjeti, a ako ne onda u narednom meču.” zaključio je selektor mlade selekcije.

Duel Crna Gora - Francuska igra se u srijedu, sjutra je dan odmora.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR