11 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tompson i Amfilohije

Izvor: Naslovnice Pobjede i Vijesti 9. maja

Stav

Comments 9

Tompson i Amfilohije

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Draško Đuranović

Za Dan pobjede Marko Perković Tompson na Javnom servisu?! Morbidno i nedopustivo. Bilo bi gore samo da je puštena ona koljačka pjesma ,,Jasenovac i Gradiška stara“ ili da je sve antifašiste pozdravio ustaškim pozdravom ,,Za dom spremni“...

I nije čudo što mnogi reaguju, što se javnost podigla i osuđuje. I treba. Važno je uvijek reagovati, bitno je da se ne zaboravi istorijska istina o fašizmu i antifašizmu. Bez 13. jula 1941, borbe za slobodu, ne bi ni današnje Crne Gore bilo - Danom pobjede konačno je i Crna Gora oslobođena.

I dobro je, ne samo za Javni servis već i za crnogorsko društvo, što se urednica jutarnjeg programa Marija Razić nije krila iza kolektiva, što je javno na svoja pleća ponijela svu odgovornost. Koliko joj god bilo teško, kakva god bila sankcija menadžmenta, može da svakome pogleda u oči, jer je jasno da nije bilo zle namjere ni zadnjih misli.

Što se ne bi moglo reći za ove nove antifašiste koji se dobrovoljno javljaju da bace koji kamen na Javni servis i na urednicu Razić. Tako su se Vijesti, već 10. dana prisjetile da je, eto ,,Tompson zapjevao na Dan pobjede“.

Ustaša na Dan pobjede. Stvarno morbidno i nedopustivo. Samo, što su Vijesti i tamošnja novinarka Jelena Jovanović posljednje osobe koje bi se smjele brinuti o današnjem antifašizmu.

Jer, na Dan pobjede, u Vijestima nije bilo antifašističke priče: glavna vijest bio je – Amfilohije Radović, mitropolit Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, pokrovitelj i pobornik četničke ideologije. Koji je, baš na Dan pobjede, najavio da neće poštovati mjere NKT-a niti državu Crnu Goru.

Dakle, poglavar srpske crkve koja je za sveca SPC proglasila četničkog koljača Macu Vukojičića, prvosveštenik crkve koja i danas cjeliva i slavi Radovana Karadžića i Ratka Mladića, koja ne priznaje genocid u Srebrenici – bio je glavni lik za uredništvo Vijesti na Dan pobjede nad fašizmom?!

Otkud pravo ljudima iz uredništva Vijesti da drže moralne vakele o Danu pobjede kad 9. maja nijesu retka napisali o antifašizmu? Ko zna, možda Vijesti presuđuju da je četnički fašizam manje opasan od ustaškog? Ili će biti da im je, nekako draži i miliji Amfilohije, naročito kad negira i nipodaštava Crnu Goru i Crnogorce?

Kakva nakaradna logika i kakva negacija morala.
 
 

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

CG1

Crna Gora nema problem sa dotičnim pjevačem,u pjesmi ništa sporno,sporne su druge pjesme. Da je pjevao nešto protiv Crne Gore,ovi bukači,vijesti,četnici i td. nebi se živi čuli.Kad se pjeva po CG ,ovo je srb,onda šute svi ovi bukači,kad pop risto kune Crnogorce,opšti muk,kad državu u kojoj žive naziva fildžan država opet muk,sve su to petokolonaši. ZA PRAVO ČAST I SLOBODU CRNE GORE !!!!!

Sova

Kad svega se sjetim dušu mi steže, srce tužno mi lupa. Znam da je teško, bilo je i teže, al’ onda bili smo skupa. Sve će nepravde jednom nestati, ostat će u pjesmi, u priči. Znaj da te ispod ovog neba narod tvoj ljubi, Domovina treba. https://lyricstranslate.com