8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kako se ovdje desio 21.maj?

Stav

Comments 9

Kako se ovdje desio 21.maj?

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Piše: Darko Šuković

Zamjena teza je, po definiciji, logička manipulacija i zato je tako često rabe u političkom diskursu. Sa skliske se teme prelazi na srodnu, ali profitabilnu, u nadi da će javnost nasjesti.

Kad lokalni rukovodilac položi vijenac na spomenik četnicima, to nije ono što vam zbore - korak ka pomirenju, nego raskorak sa sistemom vrijednosti na kojima crnogorsko društvo treba da počiva.

Kad se kulturni život jednoga grada svede na ćirilicu, a političke priredbe na zastave sa četiri ocila, to nije odraz multietničkog sklada Crne Gore, nego dramatične insuficijencije crnogorstva na tom području.

Kad Delegacija EU ili Ambasada SAD podržavaju novine kakve doma preziru, to ne znači da su otpustili prevodioce ili da su generalno pljunuli na slobodno novinarstvo, nego da im, sad i ovdje, odgovara koncept medija kao sredstva (dirigovanog) informisanja.

Kad se „nikad boljim“ odnosima sa Srbijom proglašava stanje u kojem se samo najviša adresa u Beogradu usteže da Crnu Goru tretira kao privremeno odmetnutu od srpstva, to nije mudra politika dobrosusjedskih odnosa, nego opasna samoobmana ili nesposobnost za strateški odgovor.

Kad svi okolo bilduju institucije kulture i ulažu milione u očuvanje (nenapadnutog) identiteta, nijemo posmatranje propadanja crnogorskih nije znak superiorne utemeljenosti Crnogoraca ili europejske zgađenosti nad prevaziđenim nacionalnim, nego odsustva osjećaja pripadnosti ili tragičnog nerazumijevanja značaja očuvanja posebnosti...

Zbilja, kako se ovdje desio 21.maj?

Radio veza, 18. septembar

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

Nikola

Hana Arent, za koju se moze reci stosta, ali sigurno ne da je pridavala znacaja kolektivnim identitetima, komentarisuci svoju saradnju sa cionistima u Njemackoj tridesetih godina rekla je: "Napali su nas kao Jevreje, morali smo se braniti kao Jevreji".

Cg-Mne

Darko, itekako je potrebno pisati i podsjecati na ovaj datum, takodje, proslo je poprilicno vremena, i sta... razocaranje, za vecinu nas Cnogoraca!? Imamo li Crnu Goru kavu smo zamisljali? Hm...

indukovana koma

@boki,samo bih da te pripitao što mi ti i takvi ka ti mislite da bi DF i njihova paramilitary redarska služba činjeli po CG i od CG da im je nešto stvarno namješteno ... No znaju da su krivi pa ipak śede mirno na onu optuženičku klupu