12 °

max 24 ° / min 12 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 12°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tužilaštvo da pokrene postupak: Traže da Brnabić hitno smijeni Lončara

Region

Comments 0

Tužilaštvo da pokrene postupak: Traže da Brnabić hitno smijeni Lončara

Izvor: FoNet/N1

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Inicijativa žena Srbije zatražila je da premijerka Srbije Ana Brnabić podnese zahtjev za razrješenje ministra zdravlja Zlatibora Lončara, a da tužilaštvo "bez odlaganja" pokrene postupak zbog Lončarevih izjava o Crnogorcima, saopšteno je iz ove organizacije.

"Zlatibor Lončar, koji se prilikom stupanja na mjesto ministra u Vladi Republike Srbije, "obavezao svojom čašću da će poštovati ustav i zakon'", svojom izjavom da u Srbiji "imamo te Crnogorce, koji još nijesu ni srpski naučili" i da "gleda da ih u zdravstvu nema", prekršio je i Ustav i zakon i dokazao da je čast kategorija gotovo nepoznata predstavnicima ovog režima", naglasila je u saopštenju Inicijativa žena Srbije.

Lončar je time učinio krivično djelo izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti, ocijenjeno je u saopštenju. Inicijativa žena Srbije, kako je naglašeno, "zahtijeva od premijerke da pročita Zakon o vladi, da se upozna sa svojim ovlašćenjima i reaguje na sramno i opasno ponašanje jednog onih koje je predložila Narodnoj skupštini i podnese prijedlog za njegovo razrješenje".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR