15 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

18° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hajka beogradskih tabloida protiv Ane Lalić zbog gostovanja na Anteni M

Region

Tag Gallery
Comments 1

Hajka beogradskih tabloida protiv Ane Lalić zbog gostovanja na Anteni M

Autor: Antena M

  • Viber

Kampanja mržnje, bestijalnih prijetnji i uvreda upućenih predsjednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine Ani Lalić i uredniku Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra Dinku Gruhonjiću ne posustaje. 

Nedavno gostovanje Ane Lalić u našoj emisiji Drugačija radio veza beogradski režimski tabloidi Informer i Alo iskoristili su kao "dokazni materijal" za optužbe na račun istaknute vojvođanske novinarke, a za "antisrpstvo" optužili su i urednika Antene M i autora DRV Darka Šukovića.

Ana Lalić je u našoj emisiji govorila o stanju ljudskih prava i demokratije u Srbiji i ocijenila da je srpsko društvo duboko utonulo u strah, te da režim pokušava da ugasi posljednje oaze slobodnog govora. 

Grafit morbidnog sadržaja, ne prvi put, osvanuo je i u ulazu zgrade u kojoj živi Dinko Gruhonjić sa porodicom. Za Gruhonjićevo izbacivanje sa Filozofskog fakulteta novosadskog univerziteta pokrenuta je i peticija, ali su mu podršku pružile kolega se Odsjeka za žurnalistiku, studenti iMreža akademske solidarnosti.

Hajka na Dinka Gruhonjića i Anu Lalić počela je nakon njihovog učešća na nedavnom skupu RABEDU, u Dubrovniku.

Na prijetnje smrću, hiljade zastrašujućih poruka i gomilu tekstova, poput današnjih u tabloidima Informer i Alo, još nema efikasne reakcije srpskih institucija, ali ni ozbiljnijeg oglašavanja međunarodnih adresa.

.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR