16 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

18° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tražila Rusija: Savjet bezbjednosti UN neće raspravljati o NATO bombardovanju SR Jugoslavije

Region

Comments 0

Tražila Rusija: Savjet bezbjednosti UN neće raspravljati o NATO bombardovanju SR Jugoslavije

Autor: Antena M

  • Viber

Zasijedanje Savjeta Bezbjednosti UN o NATO bombardovanju SR Jugoslavije počelo je večeras u 20 časova po srednjeevropskom vremenu. Nakon rasprave članica SB UN, dnevni red koji je sadržao raspravu o NATO bombardovanju SR Jugoslavije 1999. nije usvojen, jer nije dobio većinu glasova.

Predstavnik Francuske u Savjetu bezbjednosti UN rekao je da Savjet nema obavezu da uvaži tačku dnevnog reda ispostavljenu od strane samo jedne zemlje članice, te odbija zahtjev Rusije da se na današnjoj sjednici govori o NATO bombardovanju SR Jugoslavije, prenosi Danas.

Dodao je da Savjet smatra da ovo pitanje ne predstavlja pitanje međunarodne bezbjednosti, te da svijet nije dužan da se njime bavi.

Rusija je navela da je pitanje Kosova pitanje međunarodne bezbjednosti, ali predstavnik Francuske je istakao da je to kondradiktorno budući da Rusija nije htjela da uključi Kosovo u ovu raspravu.

Francuski predstavnik je dodoao da Rusija na ovaj način želi da opravda svoju agresiju na Ukrajinu.

Predstavnik Rusije, koja je i predložila ovu sjednicu, zatim je naveo da se ne slažu sa onim što je predstavnik Francuske iznio. NATO agresiju je u svom izlaganju okarakterisao kao ilegalnu, te je rekao da se predsjedavajući Japan složio sa ovim dnevnim redom.

On je zatražio da se glasa ko od članova SB UN je protiv ovakvog dnevnog reda.

Predsedavajuća je navela da smatra da je u redu da se stavi agenda na dnevni red.

Predstavnik Rusije naveo je da je napravljena politička koordinacija ovog sastanka, da su obaviješteni srpski predstavnici i da su danas saznali da će Francuska da pokušati da ospori održavanje sjednice s ovim dnevnim redom.

Nakon rasprave agenda je stavljena na glasanje – tri glasa za, nula protiv, a 12 uzdržano. Agenda time nije usvojena, jer nije dobila dovoljan broj glasova, navela je predsjedavajuća.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR