14 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stav

Gospodine Pavićeviću, jeste li Vi uopšte pročitali moj tekst?

Autor: Gordana Đuračić

  • viber

Hn

Interesantan lik...Koji je njegov zadatak,vidimo iz prilozenog u Budvi.A i Purkov sa njim.Purko kad bude bjezao kad mu se srusi imperija,ako se nije vec srusila,ne znam na koju ce destinaciju.Aoj,akademika i biznismena... . .

Perjanik

Mrčeni je ovo intelektualac kad piše -predśednik. Taj isforsirani jezik ulice,nije imanentan intelektualnoj i oficijelno komunikaciji.Niske strasti dokazivanja da ste veći pripadnik nacije od ostalih, vode do vulgarizacije nacionalne čistote,nacionalnih i državnih vrijednosti.

Logika

Uh, kakva demontaza... nema kacenja s naukom i podacima :)

vuksanaj

Batrićeviču i batrićevići, nije mi jasno je li kod vas sporna CANU ili ideja ustavnog patriotizma. Ako je u pitanju CANU, dajte pričajte o njoj, a ako je sporan ustavni patriotizam pričajte o njemu. Da Mijo posta akademik CANU bi bila odlična, ovako i CANU i sve što se u njoj radi ne valja???

Rastkovdan

@Perjanik, Gospodine "perjaniče", zbog stavova kao što je Vaś, treba uvest ekavicu. Ona je baš intelektualna i bolje se sriču rime. Ne blesavi obraza ti,momak je napisa vrhunski tekst! Bravo Nemanja!

Śole

@Perjanik, Oprostite visokomudri gospodine koji se stidi svoga govora, ali ja nijesam Sjole, nego Śole i hoću da to mogu da napišem. Valjda tome služe fonemi, ne nekom ispraznom, iskompleksiranom kvaziakademuzmu!

Bosiljka

Aferim Batrićeviću, tako treba s političkim i politikološkim diletantima! "Perjanik" hoće intelektualni jezik za intelektualnu komunikaciju, ali mislim da si dobro razumio Batrićevića i da ti ne treba prevodilac.

Perjanik

@Śole, u pravu si,ti jesi Śole i tu nije ništa sporno. Međutim,ja govorim onome što je standard u našem jeziku.Nikada se u književnom i zvaničnim jeziku u CG nije govorilo predśednik.To je žargon,jezik ulice i to nije imanentno nekome ko se predstavlja kao veliki intelektualac,bilo o kome se radi.

Śole

@Perjanik, Ko je taj ko propisuje standarde u CG? Beograd ili Pidgorica? Kako je to Vuk reformisao srpski jezik i uveo "jezik prostaka", kako su mu govorili, a mi nemamo pravo da "pišemo kako govorimo"? Vi ste samo jedan od domaćih skorojevića i snobova!

Radun

A moj Popoviću, đe ovako jednim udarcem razbuca i Pavićevića i C(S)ANU i ustavni patriotizam i ostalu bulumentu

Perjanik

@Śole, Pogledajte samo braću Hrvate.Oni takođe pišu kao što govore.Imaju dalmatinski i zagorski dijalekata koji su vrlo specifični.Ali u književnom jeziku,u zvaničnog komunikaciji ne govore tim svakodnevnim žargonom.Nijesmo ni mi,dok se nijeste zaigrali vi veljecrnogorci čoče, da poseljačite jezik.

Nikšić city

@ Neka Śole, ostao si bez argumenata.Primitivizam koji je u Skupštinu uveo Ranko Krivokapić je nezapamćen. Jednostavno,rezultat infantilnosti i neiživljenosti !

Lekcija

@Śole, ti si Slobo a tepaju ti Śole. Ali u zvaničnim knjigama mogli bi te zvati Šole. Slovo ś je naša žargonski varijanta ruskog slova щ. To rusko slovo su južni Sloveni odavno napustili.Pročitaj crnogorske klasike pa ćeš vidjeti !

Śole

@Perjanik ne pričajte gluposti. Očito nemate pojma i mislite da je "književni jezik" neka apstraktna nadforma, "božji zakon"! Književni jezik je ono što se ustanovljuje pravopisom, a ne parametrima cg kompleksaša koji svoj jezik nazivaju jezikom ulice!