14 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ibrahimović: Zločin deportacije je tamna mrlja na obrazu Crne Gore

Politika

Comments 7

Ibrahimović: Zločin deportacije je tamna mrlja na obrazu Crne Gore

Autor: Antena M

  • Viber

Zločin deportacije Bošnjaka iz Herceg Novog ne smije proći nekažnjeno, niti ćemo mi to dozvoliti. Pozivamo pravosudne organe da se slučaj zločina deportacije ponovo procesuira, gdje bi odgovarali i neposredni izvršioci, počinioci i nalogodavci, jer nevine žrtve i njihove porodice zaslužuju pravdu, poručio je predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade Ervin Ibrahimović.

On je danas predvodio delegaciju BS na obilježavanju 31. godišnjice od zločina deportacije u Herceg Novom.

“Okupili smo se danas ovdje da sa ovog skupa još jednom pošaljemo poruku osude tog zločina, ali i da ponovo istaknemo da žrtve zaslužuju pravdu, koje nažalost, nema ni do današnjeg dana. Nažalost, nema ni spomen obilježja žrtvama deportacije, koje bi bilo opomena da se ovakav zločin nikada više ne ponovi, ali i svjedočanstvo jednog zlog vremena i šta sve može ono da donese”, kazao je Ibrahimović.

Kao potpredsjednik Vlade Crne Gore, ali i kao predsjednik Bošnjačke stranke on je poručio da “zločin deportacije ne smije proći nekažnjeno, niti ćemo mi to dozvoliti”.

“Zato i danas pozivam pravosudne organe da se slučaj zločina deportacija ponovo procesuira, gdje bi odgovarali i neposredni izvršioci, počinioci i nalogodavci, jer ponavljam – nevine žrtve i njihove porodice zaslužuju pravdu”, naglasio je Ibrahimović.

On poručuje da je zadovljenje pravde ljekovito za čitavo crnogorsko društvo.

“Jer bi sve suprotno značilo da se zločin isplati, a to je poslednja poruka koju smijemo da pošaljemo kako zbog nevino stadalih žrtava, tako i zbog svih budućih generacija koje treba da žive u miru”, kazao je Ibrahimović.

Obilježavanju godišnjice u Herceg Novom prisustvovali su i ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović, državni sekretar u MUP-u Mersudin Gredić, predsjednik Bošnjačkog vijeća Suljo Mustafić kao i brojni drugi funkcioneri BS i članovi Foruma mladih.

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

Legenda

@Javor nijesam znam,ćija policija,Momira Bulatović,svi su tada bili odani Momiru.Od Pejakovića do BATROVIĆA Malo bolje znam vjeruj mi,Pejaković je odmah smirenje kada je došlo do raskola u dpssu.A Momir kao Presjednik bio je desna ruka za izvršavanje Milošević i Marković dela u CG.

Javor

@Legenda, ti si (j)opet promašio. Ove ljude je pohapsila crnogorska policija u H. Novom i deportovala u Foču, gdje je većina zvjerski likvidirana. Izbjeglice su ženevskom konvencijom zaštićene. Bilo je ovo tesko kršenje ženevske konvencije o izbjeglicama.

Javor

Ocekujem da će moji komentari biti objavljeni, jer je riječ o notornim činjenicama. Mislim da bilo kojoj partiji i pojedincu ne treba čuvati autoritet prikrivanjem činjenica.