14 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučić: Iznenađen sam reakcijom na moju molbu, nijesam se miješao u unutrašnje stvari CG

Region

Comments 12

Vučić: Iznenađen sam reakcijom na moju molbu, nijesam se miješao u unutrašnje stvari CG

Izvor: Tanjug

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je reakciju zvanične Podgorice na njegovu molbu da vlasti u Crnoj Gori ne podrže predloženi Zakon o slobodi vjeroispovjesti, rekavši da je iznenađen reakcijom Vlade Crne Gore, jer se, kaže ni na koji način nije miješao u unutrašnje stvari Crne Gore.

Nije, poručuje, ni savjetovao vlasti u CG.

"Samo sam zamolio kao komšija i prijatelj da još jednom razmotre određene inicijative. Zamolio, jer su u pitanju interesi srpskog naroda i srpske crkve“, objasnio je Vučić.

Rekao je da nikada nije imao problem kada su iz Podgorice ukazivali na položaj Crnogoraca u Srbiji, niti je imao problem ni kada su se, kako je kazao, brutalno miješali u unutršnje stvari Srbije.

Dodao je i da je ćutao i kada govore na međunarodnim forumima, i drže lekcije Srbiji.

"Smatrao sam da je normalno da se izjasne. Ako je strašan problem u tome što sam iznio molbu, a tiče se srpskog naroda i srpske crkve, izvinjavam se svim uvrijeđenim dušama, i mnogo mi je teško što sam ih povrijedio samo zbog jedne jedine molbe. Ne moraju da je usliše, ali ne moraju ni da mijenjaju smisao i značaj onoga što sam učinio i sebe da predstavljaju kao veliku žrtvu i junake, i neko ko je plod nečijeg tobože miješanja i savjetovanja“, dodao je on.

Poruku iz Crne Gore je, kaže, odlično razumio i u skladu sa njom će se Srbija ponašati ubuduće.

"Hvala na velikom razumijevanju i što su tako brzo uslišili moju molbi, i što su poslali tako snažan, jak i veoma hrabar odgovor. Veliko hvala Vladi Crne Gore na svemu tome", istakao je Vučić za Tanjug.

Komentari (12)

POŠALJI KOMENTAR

Marko

Probaj jos koji put pa ces se jos vise iznenadit!

štrbina

I tebe kao i Amflohiju nezna se jeste li ludi ili mudri.Ko slaže reče mu se-što se praviš pametan kad si lud i obratno.Pa da su Crnogorci bili Srbi i ostali bi jer nijesu ljubili lance da ih neko naćeruje.A Srbi da nijesu pokojni-imao bi ko da spriječi i ljušti vas Srbe otrcana imena i srpstva

goran

@Zdravko zao mi je ja sam crnogorac i vi ste dobrodošli samo bez ovog vašeg lažnog popa brate nema podršku naroda toti je to